YouTube'da şoke eden gelişme!

Çevrimiçi video paylaşım ve sosyal medya platformu olan YouTube’ın CEO’su Susan Wojcicki istifa etti.

YouTube'da şoke eden gelişme!
YouTube'da şoke eden gelişme!
GİRİŞ 16.02.2023 22:34 GÜNCELLEME 16.02.2023 23:09
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Teknoloji devi Google’ın ilk çalışanlarından biri olan ve dünyaca ünlü çevrimiçi video paylaşım ve sosyal medya platformu YouTube’ın CEO’su Susan Wojcicki, çalışanlara gönderdiği bir e-postada istifa ettiğini duyurdu. 54 yaşındaki Wojcicki'nin yerini yardımcısı Neal Mohan alacağı açıklandı.

Wojcicki'nin istifası, YouTube'un reklam gelirinin TikTok ve Facebook'un reels gibi kısa biçimli video hizmetleri ve Netflix gibi platformların izlenme süresi için yoğun rekabetin ortasında ikinci çeyrekte düşmesi sonrası geldi.



Wojcicki e-postada, "aile, sağlık ve kişisel projelere" odaklanacağını ve Alphabet'te danışmanlık rolü üstlenmeyi planladığını söyledi. Daha önce Google'da reklam ürünlerinden sorumlu kıdemli başkan yardımcısı olan Wojcicki, 2014'te YouTube'un CEO'su olmuştu.

Google'a 2008'de katılan Stanford Üniversitesi mezunu olan Mohan ise, YouTube’da Shorts ve Music'i oluşturmaya odaklanmıştı. CEO değişikliği Google hisselerinde yüzde 1'den daha az düşüşe neden oldu.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 6
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    neden şok eden gelişme. sizi gidi sizi
    Cevapla
  • tepki 1 yıl önce Şikayet Et
    iyi yapmis reklamdan bir sey bakma imkani yok iyice sacmalik oldu her yere par verme imkmim yok zaten orda filmler cok yerde var reklam sorunu yok ordan bakiyorum bazen iki dandik reklam cikar sonra kanaldan cikar yeniden gir kendi kendie zarar veriyor bence sat de iki reklam olsa izlemek istemedin mi direk atlama olacak o biter digeri baslar ustelik sistem en yuksek kalite koyarsin kendi kendine en dusuk yapar sana ne ben ne istersem onu ver
    Cevapla
  • Sakin 1 yıl önce Şikayet Et
    Ne zaman ihtiyaçın dışında bir dakika bile bakmazsan bunları deli etmiş oluruz. Deprem sonrası ahlaksız videolar gönderimizi bir vites büyüttüler Toplumda parlattıkları mesleğe bak yotubır iş mi bu köle gönüllü köle olmak Anlayacaz gerçeği ama çok geç olcak değil oldu bile.
    Cevapla
  • Oyunagelmez 1 yıl önce Şikayet Et
    Bir Yahudi gidiyor diğer bir Yahudi devam ediyor hiçbir kritik sosyal medya platformunu kontrol etmekten vazgeçmiyorlar
    Cevapla
  • Bir İnsan 1 yıl önce Şikayet Et
    Şok oldum!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
O ülkelerdeki PKK'lı sayıları Kandil'i geçti! İşte rakamlar
İngiltere'den Hamas sürprizi! Teklifi duyurdular: Umarım kabul ederler