Apple yeni Iphone'ların ram miktarını yükseltecek

Apple, yeni Iphone serisinin Pro modellerinde ram miktarını yükseltmeyi düşünüyor. Edinilen bilgiler doğruluğunda sadece Pro modellerini etkileyecek olan özellikler, üretilecek olan İphone 15 ve 15 PLUS'ta yer almayacağını gösteriyor.

Apple yeni Iphone'ların ram miktarını yükseltecek
Apple yeni Iphone'ların ram miktarını yükseltecek
GİRİŞ 22.02.2023 11:56 GÜNCELLEME 22.02.2023 11:58
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Rekabetin hızla devam ettiği akıllı telefon dünyasında firmalar birbirlerine üstünlük sağlayabilmek için yoğun bir çaba sarf ediyor. Özellikle de teknoloji şirketlerinin üretmiş olduğu en gelişmiş mobil cihaz yazılımları olan Android ve Ios arasındaki rekabet, gözle görülmeye değer bir seyirde ilerliyor.

Mobil teknoloji firmaları birbirleriyle her ne kadar yazılım konusunda yarışsa da yarışın asıl gerçekleştiği alan ürünlerin donanımı üzerinedir. Android ve ios dünyalarında yer alan mobil telefonların donanım özelliklerine baktığımızda, aradaki mücadeleyi daha net bir şekilde görebilmekteyiz. Şu ana kadar android cihazların ram miktarı en fazla 12GB ile 16GB arasında değişirken, Ios tarafında ise bu durum şu an için en fazla 6GB sınırındadır.

IPHONE 15 PRO SERİSİ İLE RAM MİKTARI ARTIYOR

İphone 14 Pro Max ile en fazla 6GB kullanan Apple, İphone 15'in pro modellerinde ram miktarını 8GB'a çıkarmayı düşünüyor. Apple, 2023 yılı iphone modelleri için arttırdığı ram miktarıyla birlikte bellek özelliklerini de yükseltecek. Kullanıcıların satın alacakları son model cihazda en sağlam performansı deneyimleyebilmeleri için LPDDR5 RAM serisinden LPDDR5X serisine geçilecek. Böylelikle ram miktarının artması ile birlikte hız miktarı da artmış olacak.

YENİ IPHONE MODELİNİN REENDER GÖRÜNTÜLERİ İNTERNETE SIZDI

Apple, yeni modellerinde kullanacağı 8GB RAM ile birlikte, donanım özelliklerinin yazılım ile daha iyi bir şekilde entegre olmasını sağlayıp performansı arttıracak. Firmanın pro modlleriyle birlikte üreteceği İphone 15 ve İphone 15 Plus'ın bu değişiklikten yararlanamayacağı ve mevcut özelliklerini koruyacağı yönünde bilgiler bulunmakta.

İphone 15 'in reender görüntüleri kısa bir süre önce paylaşılmıştı. Yeni duyumlara göre Apple ilk defa İphone 5 ile kullandığı Lightning şarj girişi yerine USB-C şarj girişini kullanacak. Ayrıca metal çerçevenin yan kısımlarında kavisli bir tasarımın kullanılacağı da söylenmekte.

KAYNAK: HABER7
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR 4
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Haklari gecer
    Cevapla
  • tepki 1 yıl önce Şikayet Et
    ram 8 ne olacak bu devir de iki yil sonra yine yetersiz oluyor en az 16 olacak hele android de de ayni olacak usa mali degisik sistem kullaniyor ram cok gerek yok deseler yalan cok takiyor bazen yuksek ram ve hafiza olacak en az 10 yil gunceleme mecbur olacak butun cep pc
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    yazık o paralara almayin
    Cevapla
  • Misafirler 1 yıl önce Şikayet Et
    Almayın!
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Emekli maaşlarına düzenleme geliyor! Zam oranı için ilk tahmin geldi
İYİ Parti'den İmamoğlu'nu zora sokacak seçim çalışması! "Buradan itiniz"