Samsung'dan devrim niteliğinde bir teknoloji: Günlük hayatta da kullanılabilecek!

"Telefon çekmiyor" derdine son! Samsung tarafından duyurulan yeni teknoloji ile birlikte artık Okyanusun altında bile olsak sevdiklerimizle iletişimi sağlayabileceğiz.

Samsung'dan devrim niteliğinde bir teknoloji: Günlük hayatta da kullanılabilecek!
Samsung'dan devrim niteliğinde bir teknoloji: Günlük hayatta da kullanılabilecek!
GİRİŞ 24.02.2023 15:33 GÜNCELLEME 24.02.2023 17:49

İletişim dünyasında rakiplerinden her zaman bir adım önde olmak isteyen Samsung, yerin metrelerce altında bile iletişim kurmamızı sağlayacak bir teknoloji üzerinde çalışıyor.

Samsung, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada yeni üretmiş oldukları "NTN (Non Terrestrial Networks)" adındaki modem ile uydu üzerinden iletişim kurmamızı sağlayabileceğimizi duyurdu. Samsung'un üretmiş olduğu Exynos yonga setlerine entegre edilecek olan modem ile kullanıcılar artık yerleşim yerlerinden uzak bölgelerde bile iletişimi kolaylıkla sağlanacak. 

STANDARTLAŞTIRILMIŞ 5G KARASAL OLMAYAN MODEM (NTN)

Non-terrestrial networks, NTN (Karasal Olmayan Modem) sayesinde kullanıcıların hücresel ağ bağlantılarının bulunmadığı noktalarda bile uydular aracılığıyla iletişim kurmasına olanak sağlayacak. Özellikle de afet gibi acil durumlarda insanların kesintisiz bir iletişim kurmasını sağlayacak olan teknoloji hayat kurtaracak.

APPLE'IN SUNDUĞU UYDU İLE İLETİŞİM ÖZELLİĞİNDEN AYIRAN ÖZELLİKLERİ NELERDİR?

Apple, uydu aracılığıyla iletişim kurmamızı 2022 yılının son çeyreğinde tanıttığı Iphone 14 ile sağlamıştı. Akıllı cihazlar için yeni olan bu özellik ilk günden itibaren kullanıcılar için merak uyandırmayı başardı. Apple'ın sunduğu uydu ile iletişim kurma özelliğini kullanabilmemiz için Omnispace uydu şirketiyle anlaşma yapmıştı. Ancak anlaşmaya göre Apple kullanıcılarının bu özelliği sadece acil durumlarda kullanabileceği belirtilmişti.

Söz konusu olan özellik için Samsung tarafına baktığımızda ise, NTN ile sadece acil durumlarda değil, günlük kullanımda da uydu üzerinden iletişim kurmak mümkün olacak. Samsung'un telefonların çekmediği yerlerde iletişimi mümkün hale getirecek olması, teknoloji pazarında rakiplerinden bir adım önde olacağını gösteriyor.

OKYANUSUN ALTINDA BİLE OLSAK GÖRÜNTÜ VE VİDEO GÖNDEREBİLECEĞİZ

Samsung'un Exynos işlemcisinden güç alacak olan NTN ile okyanusun altında bile olsak, sevdiklerimize resim ve videolar gönderebilip anlık olarak iletişime geçebileceğiz.

TURKCELL VE ASELSAN'DAN İŞ BİRLİĞİ

Edinilen yeni bilgilere göre Türkiye'de de bu konuda adımlar atılmış durumda. Turkcell ve ASELSAN ile yapılan mutabakatta  iki şirketin iş birliği esas alındı. Anlaşmaya göre yeni nesil haberleşme teknolojileri ve karasal şebekelerin uydu ile entegrasyonu sağlanarak kesintisiz bir şekilde iletişimin kullanılması amaçlanacak.

Galaxy S23’ün ticari sürümü ne kadar performans sağlıyor?Galaxy S23’ün ticari sürümü ne kadar performans sağlıyor?

KAYNAK: HABER7
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Fatih Terim'e ağır darbe! Şampiyonluk şansı mucizelere kaldı
Bakan Bayraktar'dan dev LNG anlaşması açıklaması! Karadeniz'de de petrol gelişmesi