Hızına hız katacak! Redmi Note 11 Pro+ için MIUI 14 yayında

Xiaomi, merakla beklenen arayüz güncelleştirmesini yayınladığını duyurdu. Redmi Note 11 Pro+ için yayınlanan güncelleme, Android 13 sistemini esas alacak. Güncelleme, Türkiye'deki Redmi Note 11 Pro+ cihazlar için de indirilebilir durumda!

Hızına hız katacak! Redmi Note  11 Pro+  için MIUI 14  yayında
Hızına hız katacak! Redmi Note 11 Pro+ için MIUI 14 yayında
GİRİŞ 25.02.2023 14:26 GÜNCELLEME 25.02.2023 14:27
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

2022 yılının son çeyreğinde tanıtılan MUI 14 güncellemesi, kullanıcılara benzersiz bir deneyim sunacak. Android 12 ve 13'ü baz alan arayüz güncelleştirmesinin dağıtımı hızlı bir şekilde sağlanıyor. Xiomi, güncelleme ile sunduğu yeniliklerle birlikte güvenli ve daha rahat bir kullanımın sağlanacağı belirtiyor. 

TÜRKİYE'DEKİ REDMİ NOTE 11 PRO+ MODELLERİ UNUTULMADI

Güncelleme konusunda istikrarlı bir çalışma sürdürmeyi başaran Xiaomi, MIUI 14 güncelleştirmesini Türkiye'deki Redmi Note 11 Pro+ modelleri için de yayınladı. Xiaomi’nin haberine göre, firma güncelleştirmeyi kısa bir süre içerisinde ülkemiz için de yayına sürdü. 3,6 GB boyutunda olan yenilik güncellemesi, Android 13 sistemini esas alıyor. Ayrıca her ay güvenlik güncelleştirmesi yayınlayan Xiaomi, MIUI 14 güncelleştirmesiyle birlikte hem arayüzü yenileyecek hem de Ocak 2023 güvenlik yamasını telefonlara yükleyecek.

MIUI 14'ÜN GETİRDİKLERİ

Xiaomi, yaptığı etkinlikte MIUI güncellemesi ile birlikte kullanıcıları sevindirecek özelliklerin geldiğini duyurdu. Gelen yenilik ile birlikte cihazlarda yüklü olan fakat kaldırılamayan sistem içindeki gömülü uygulamaların çoğunu artık silebileceksiniz.

XİAOMİ, OYUNCULARI UNUTMADI!

Xiaomi, oyuncuları da unutmayarak, gelen güncelleme ile birlikte çok oyunculu oyunlar başta olmak üzere bütün uygulamaların çalışmasını kolaylaştıran Foton Engine (Foton Motoru) teknolojisini tanıttı. Bu özellik kullanıcılara oyun oynarken üçüncü parti uygulamaların güç tüketimini yüzde 22 oranında azaltacak.

Xiaomi'nin yeni amiral gemisi telefonları 12T ve 12T Pro Türkiye’de satışa sunulduXiaomi'nin yeni amiral gemisi telefonları 12T ve 12T Pro Türkiye’de satışa sunuldu

Foton motoru sayesinde yayınlanan MIUI 14'ün cihaz üzerindeki hakimiyeti daha stabil bir şekilde sürdürülecek. Xiaomi'nin iddiasına göre sistem performansında eskiye nazaran ciddi bir artışın olduğu yönünde. Bu durum Android 13 ve MIUI 14 sürümlerinin birbirleriyle olan entegrasyonun son derece iyileştirildiğini gösteriyor. Bu bilgiye dayanarak şirket, performans akıcılığının yüzde 88 oranında arttığını iddia ediyor.

GÜÇ TÜKETİMİNDE YÜZDE 16 ORANINDA İYİLEŞTİRİLME YAPILDI

Performansın artmasıyla ortaya çıkacak olan pil tüketiminin kullanıcıları korkutmayacağını belirten şirket, MIUI 14 ile  Android 13'ün uyumunu arttırarak pil ve performans alanında iyileştirmeler yaptı.

DAHA AZ YER KAPLIYOR

MIUI arayüzünün neredeyse sıfır seviyesinden geliştirilmesi, eski sürümlere göre daha hızlı, akıcı ve kararlı olacağını gösteriyor. Ayrıca yazılım bir önceki güncelleştirmelere göre daha az alan kaplıyor. 

Önemli bir hatırlatma

Performansa dayalı yapılan bu iyileştirmelerin sadece Snapdragon 8 Gen 1, 8 Gen 1+ ve yeni nesil Snapdragon 8 Gen 2 işlemciye sahip modellere odaklı optimize edildiği belirtildi.

SÜPER SİMGELER

Güncelleme ile yeni gelen bir yenilik de "Süper Simgeler" özelliği oldu. Bu özellik ile birlikte artık ana ekranınıza daha farklı semboller ekleyebileceksiniz. Tasarım konusunda sürekli değişiklik yapmak isteyen kişiler için harika olan bu özellik kullanıcıları memnun edecek gibi duruyor.

KAYNAK: HABER7
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR 8
  • Mağdurum. 1 yıl önce Şikayet Et
    Elimde Xiaomi vardı ,,telefon 4 sene sonra,kendi kendini imha etti, telefon tamircileri hiçbir anlam veremediler.
    Cevapla
  • iPhone Mağduru 1 yıl önce Şikayet Et
    elimde iPhone 13 Plus vardı ,,telefon 2 sene sonra,kendi kendini imha etti, telefon tamircileri hiçbir anlam veremedi.
    Cevapla
  • . . 1 yıl önce Şikayet Et
    Xiaomi
    Cevapla
  • Osmanlı uveys 1 yıl önce Şikayet Et
    iyi diyonda bizim koyluler yapsın onlardan alalım
    Cevapla
  • Bidon AŞ Limited's 1 yıl önce Şikayet Et
    Türk köylülerin imalatı Bunu bilin de alın derim
    Cevapla
  • Sakin 1 yıl önce Şikayet Et
    Çinli köylülerin imalatı Bunu bilin de alın derim
    Cevapla
  • Vanli 1 yıl önce Şikayet Et
    Milyar dolarlık şirketler kazanacağına Çinli köylüler kazansın.
    Cevapla
  • stratosfer Pankreas 1 yıl önce Şikayet Et
    iPhone 15 Plus' ü de Çinli köylüler üretiyor, Sakin almamalı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Harry Potter Kalesi de savaş mağduru oldu!Bombalar oraya da isabet etti
Devlet Bahçeli'den İmamoğlu'na: Hamas’a terör örgütü demek, Gazze’ye sırt dönmektir