SpaceX, astronotlu yapılacak olan fırlatmayı iptal ettiğini duyurdu

SpaceX, astronotlu yapılacak olan fırlatmayı iptal ettiğini duyurdu. Uzaya gönderilmesi istenen roketin uçuşu fırlatmaya iki dakika kalan iptal edildi.

SpaceX, astronotlu yapılacak olan fırlatmayı iptal ettiğini duyurdu
SpaceX, astronotlu yapılacak olan fırlatmayı iptal ettiğini duyurdu
GİRİŞ 27.02.2023 15:10 GÜNCELLEME 27.02.2023 15:12

Uzay mekiği ve roket üreticisi olan SpaceX, Kennedy Uzay Merkezi üzerinden fırlatılması planlanan roket için bir haber yayınladı. Yayınlanan habere göre roketin motorunda yer alan ateşleme sisteminde oluşan arıza nedeniyle fırlatma iptal edildi. SpaceX'in fırlatmaya iki dakika kala verdiği iptal kararından sonra araştırmalar için gerekli çalışmalar yürütülmeye başlandı.

İptal edilen fırlatmadan sonra itici yakıt boşaltımı başlatıldı. Kısa süre sonra itici gaz boşaltma işlemi tamamlandı ve fırlatma kaçış sistemi devre dışı bırakıldı. Ardından mürettebatın dışarı çıkması sağlandı.

YAKIN BİR TARİHE ERTELENDİ

İki ABD'li astronot, bir Rus kozmonot ve son olarak BAE'li astronotunu taşıyacak olan uzay aracının incelenmesi için çalışmalar başladı.

3D yazıcı ile roket yaptılar! Uzaya fırlatılacak3D yazıcı ile roket yaptılar! Uzaya fırlatılacak

SpaceX twitter üzerinden yayınladığı haberde, uçuşun 2 Mart Perşembe günü gerçekleşeceğini belirtti. Ekip lideri Stephen Bowen, iyi olduklarını ve yeniden göreve gönderilmesini sabırsızlık bekleyeceklerini belirtti.

KAYNAK: HABER7
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
ABD'de Gazze'ye destek yürüyüşü sonrası polislerden kız öğrenciye işkence!
Gabar’a iki yeni sondaj kulesi geliyor! 40 tır ile taşınacak