Telekom devi Ericsson'a ceza!

Ericsson, ABD'de savcılık anlaşmasını ihlal ettiği için 206 milyon dolar ödeyecek.

Telekom devi Ericsson'a ceza!
Telekom devi Ericsson'a ceza!
GİRİŞ 03.03.2023 20:36 GÜNCELLEME 03.03.2023 20:36
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

İsveçli telekom devi Ericsson, ABD'li savcılarla 2019'da yaptığı ve telekomünikasyon firmasının Irak, Çin ve Cibuti'deki faaliyetleriyle ilgili bilgileri düzgün bir şekilde ifşa etmesini gerektiren bir anlaşmayı ihlalinni ardından 206 milyon dolar para cezası ödeyecek ve suçunu kabul edecek.

ABD Adalet Bakanlığı ile yapılan savunma anlaşması, IŞİD'e Irak'taki faaliyetleri aracılığıyla yapılan olası ödemelerle ilgili bir skandalın ardından gündeme geldi.

Adalet Bakanlığı yaptığı açıklamada, telekomünikasyon firmasının Çin, Vietnam ve Cibuti'de yıllarca süren yolsuzluk iddialarına ilişkin bir soruşturmayı çözmek için 2019'da ertelenmiş bir kovuşturma anlaşmasına (DPA) girdikten sonra faaliyetlerini ifşa etmekte yetersiz kaldığını bildirdi.

DPA kapsamında Adalet Bakanlığı, Ericsson'un ağır bir ceza ödemesi, sıkı iç kontroller uygulaması, ABD yasalarına uyması ve devam eden soruşturmalarda tam işbirliği yapması halinde davayı üç yıl süreyle ertelemeyi kabul etmişti.

Adalet Bakanlığı, "Ericsson, anlaşmanın işbirliği ve açıklama hükümlerini ihlal ederek DPA'yı ihlal etti." açıklamasını yaptı.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 2
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Sen nasıl açık verirsin cezasına benziyor.
    Cevapla
  • Turk 1 yıl önce Şikayet Et
    Ceza verecek ise usa ilk kendime ceza verilecek dünya da ne kadar terör örgütü var ise kuran usa nato değil mi
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İYİ Parti'de seçim! Yeni genel başkan belli oluyor! Adaylardan ilk açıklamalar
Dursun Özbek, başkan adaylığı için kararını açıkladı