Apple tedarikçisi Foxconn Hindistan'da yarı iletken ve elektrikli araç anlaşmaları peşinde

Foxconn şirketi Hindistan'da yeni fabrikasını kurmaya hazırlanıyor. Sadece iPhone üretimi ile sınırlı kalmayacak fabrikanın, yarı iletken ve elektrikli araç üretmesi bekleniyor.

Apple tedarikçisi Foxconn Hindistan'da yarı iletken ve elektrikli araç anlaşmaları peşinde
Apple tedarikçisi Foxconn Hindistan'da yarı iletken ve elektrikli araç anlaşmaları peşinde
GİRİŞ 05.03.2023 16:02 GÜNCELLEME 05.03.2023 16:06

Apple tedarikçisi Foxconn, Hindistan'da yarı iletken ve elektrikli araç anlaşmaları peşinde. Apple tedarikçisi Foxconn CEO'sunun ülkeye yaptığı ziyareti tamamlamasıyla birlikte çip ve elektrikli araçlar gibi alanlarda işbirliği yapmak üzere Hintli ortaklar aradığını açıkladı.

Tayvanlı Foxconn, geçen yıl Çin'de ciddi tedarik kesintileri yaşadıktan sonra Güney Asya devindeki faaliyetlerini genişletmek istiyor. Firma bu yılın başlarında kesintilerden geri döndü.

Şirketin Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'su Young Liu Cumartesi günü yaptığı açıklamada:

"Hindistan büyük bir nüfusa sahip bir ülke" dedi. "Bu haftaki seyahatim Foxconn'un ortaklıkları derinleştirme ve yarı iletken geliştirme ve elektrikli araçlar gibi yeni alanlarda işbirliği arama çabalarını destekledi."

"Foxconn, şirket ve tüm paydaşlar için en faydalı kalkınma fırsatlarını araştırmak üzere yerel yönetimlerle iletişim kurmaya devam edecektir." dedi.

FAXCONN BAŞARILARINA YENİLERİNİ EKLİYOR

Apple'ın iPhone'larını üretmesiyle tanınan şirket, dünyanın en büyük fason elektronik üreticilerinden biri. Şimdi elektrikli araçlar da dahil olmak üzere diğer alanlara doğru genişliyor.

Cuma günü, Hindistan'ın güneyindeki Karnataka eyaletinin yatırım teşvik ofisi Foxconn'un burada büyük bir anlaşma yaptığını ve bir tesis için 300 dönümlük bir arazi tahsis edildiğini açıkladı. Yatırımın eyalette 10 yıl içinde 100.000 kişiye istihdam yaratacağı belirtildi.

YENİ FABRİKASINDA İPHONE'LARIN PARÇALARINI ÜRETECEK

Bloomberg'in ismi açıklanmayan kaynaklara dayandırdığı bir habere göre şirket, Karnataka'nın başkenti Bengaluru'da iPhone parçaları üretecek yeni bir tesis için yaklaşık 700 milyon dolar yatırım yapmayı planlıyor.

Hindistan'ın önde gelen bakanlarından Piyush Goyal Ocak ayında yaptığı açıklamada Apple'ın Güney Asya ülkesindeki üretimini şu anda %5 ila %7 arasında olan genel toplamın dörtte birine çıkarmak istediğini söyledi.

APPLE ÇİN'E GÜVENMİYOR

Covid 19'un hayatımıza girmesiyle birlikte Çin'in uyguladığı katı kurallar Apple firmasını da vurdu. Çin hükümeti yüzünden iPhone üretiminde ciddi sorunlar yaşayan Apple, yeni fabrikalarını kurmak için ülke arayışına girmişti. Son yıllarda fabrikalarını taşımaya odaklı çalışan Apple, üreteceği iPhone'lar için Hindistan ülkesini tercih ediyor.

Apple, Qualcomm'u devre dışı bırakmak istiyor!Apple, Qualcomm'u devre dışı bırakmak istiyor!

Apple cihazları şu anda Hindistan'da hepsi Tayvanlı şirketler olan Foxconn, Wistron ve Pegatron tarafından üretiliyor.

KAYNAK: HABER7
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bakan Güler'den müttefiklere mesaj: Aklımızla dalga geçmesinler!
Çekmeköy’de sahte taksi ile kanlı tuzak! Çantayı da toprağa gömmüş…