Huawei, MWC fuarında casusluk yapmakla suçlanıyor: Ziyaretçileri takip etti!

GSMA'nın düzenlediği MWC fuarına katılan Huawei için ilginç bir iddia ortaya atıldı. Kullanıcıların gizliliğini yok saymakla suçlanan Huawei, konuyla ilgili açıklama yayınladı.

Huawei, MWC fuarında casusluk yapmakla suçlanıyor: Ziyaretçileri takip etti!
Huawei, MWC fuarında casusluk yapmakla suçlanıyor: Ziyaretçileri takip etti!
GİRİŞ 06.03.2023 14:21 GÜNCELLEME 06.03.2023 14:54

MWC 2023 fuarına katılan Huawei'in fuarda bulunan ziyaretçilerini adım adım takip ettiği iddia edildi. Söz konusu güvenlik ihlali iddiasıyla gündeme gelen Huawei, konuyla ilgili  açıklamalarda bulundu.

ABD'nin ağır ambargolar uyguladığı şirket hakkında yeni iddialar gelmeye devam ediyor. Nokia başkan yardımcısının paylaştığı görsellere göre Huawei, fuara gelen ziyaretçilere vermiş olduğu giriş kartlarıyla onları takipte bulunduğu iddia edildi. Fuar çıkışında geri iade edilmesi unutulan giriş kartlarının kullanıcılar tarafından incelenmesi sonucunda, kartların içeriğinde takip çipinin yer aldığı belirtildi.

Cep telefonunun mucidinden ilginç iddia: Deri altında çalışan akıllı telefonlar geliyorCep telefonunun mucidinden ilginç iddia: Deri altında çalışan akıllı telefonlar geliyor

KULLANICI İLGİSİNİ ÖLÇMEK İÇİN KULLANILDI

Huawei yaptığı açıklamada fuara katılan ziyaretçilerin en çok hangi ürünlere ilgi duyduğunu belirleyip hizmet deneyimini artırmak için böyle bir yöntemi uyguladıklarını bildirdi. Söz konusu amaç için bu yöntemin uygulanması için bile ziyaretçilerden izin alınması gerekiyor, ancak bunu fuarda izinsiz bir şekilde gerçekleştiren Huawei'in tepkilerle karşılaştığı iddia edildi.

MWC fuarına ev sahipliği yapan GSMA, iddiaların ciddi olduğunu ve konuyla ilgili araştırmaların kesinlikle yapılacağını belirtti. 

KAYNAK: HABER7
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İsrail ile anlaşmayı iptal et çağrısına cevap! Ürdün kararını duyurdu
Joe Biden'a büyük şok! ABD tarihine geçti! En düşük...