Güncelleme: Samsung, kendine ait işlemci üreteceği haberlerini yalanladı

Pulsenews tarafından Samsung'un kendi işlemcilerini üreteceği haberi yayınlanmıştı. Konuyla ilgili kısa bir süre sonra açıklama yapan Samsung, böyle bir çalışmanın olmadığını vurgulayarak haberleri yalanladı.

Güncelleme: Samsung, kendine ait işlemci üreteceği haberlerini yalanladı
Güncelleme: Samsung, kendine ait işlemci üreteceği haberlerini yalanladı
GİRİŞ 07.03.2023 09:35 GÜNCELLEME 07.03.2023 09:35

Geçtiğimiz gün Samsung'un tamamen kendine ait işlemcileri üreteceği iddia edilmişti. Bu haberden kısa bir süre sonra Samsung, Pulsenews tarafından yayınlanan haberi yalanladı. Açıklamada yer alan detaylar:

"Samsung'un CPU çekirdeği geliştirmeye adanmış dahili bir ekip kurduğuna dair yakın tarihli bir medya raporu doğru değildir. Haberin aksine, uzun süredir CPU geliştirme ve optimizasyonundan sorumlu birden fazla dahili ekibimiz bulunmakta ve ilgili alanlardan küresel yetenekleri sürekli olarak işe almaktayız."

Samsung'un yaptığı açıklama ile birlikte şirketin mevcut işlemcileri geliştirmek için çalışmaların bulunduğu ancak yeni işlemciler için herhangi bir girişimin olmadığı belirtiliyor. Şimdilik Exynox işlemcileri ile yoluna devam etmek isteyen Samsung'un gelecek yıllarda tamamen kendine ait işlemciler üzerinde çalışıp çalışmayacağı bilinmiyor.

KAYNAK: HABER7
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Yardımcısı'ndan fahiş fiyatla mücadele ve enflasyon açıklaması
Trabzonspor'dan müthiş geri dönüş! Onuachu şov yaptı