3.500 dönümlük arazi satın aldı: Elon Musk Kendi şehrini kurmak istiyor!

Elon Musk'ın çalışanların daha çok çalışmalarını teşvik etmek için kendi şehrini kurmayı planladığı iddia ediliyor.

3.500 dönümlük arazi satın aldı: Elon Musk Kendi şehrini kurmak istiyor!
3.500 dönümlük arazi satın aldı: Elon Musk Kendi şehrini kurmak istiyor!
GİRİŞ 10.03.2023 14:47 GÜNCELLEME 10.03.2023 14:57

SpaceX, Tesla ve Twitter haberleriyle gündeme gelen Elon Musk, kendi şehrini inşa etmeyi planlıyor. Wall Street Journal'ın Perşembe günü yayınladığı haberde, Elon Musk ve şirketleriyle bağlantılı kuruluşların, bir şehir kurmak için arazi satın aldıklarını iddia etti.

Elon Musk bu projeyi çalışanların yaşayabileceği ve çalışabileceği bir kasaba kurma hayaliyle yapıyor. Söz konusu proje için Teksas'ta binlerce dönümlük arazı satın alındığı iddia edildi.

Wall Street Journal'a göre Elon Musk şirketleriyle bağlantılı kuruluşların, en az 3.500 dönümlük bir arazi satın aldıklarını ve bu arazide Snailbrook adında bir kasaba kuracakları söyleniyor.

ELON MUSK, ÇALIŞANLARINI ÇALIŞMAYA TEŞVİK ETMEK İSTİYOR

Elon Musk, şirket içinde çalışanların süreklilik göstermeleri için ve bazen daha uzun saatler çalışmalarını teşvik etmek için kampüste çok sayıda olanak sunuyor. Elon Musk, kasaba hayaliyle çalışanlarını teşvik etme noktasında yeni adımlar uygulayacağı görülüyor.

Elon Musk yine gündemde: Tartıştı, işten kovdu sonra çalışanından özür dilediElon Musk yine gündemde: Tartıştı, işten kovdu sonra çalışanından özür diledi

Habere göre Elon Musk, Austin yakınlarında büyük üretim tesisleri bulunan Boring Co. Tesla ve SpaceX şirketlerinde çalışanların "piyasanın altında kiralarla yeni evlerde yaşayabilmelerini" sağlamak istiyor. Snailbrook'un 100'den fazla ev inşa etme planının yanı sıra havuz ve açık hava spor alanı gibi mahalle özelliklerini de içerdiği bildiriliyor.

KAYNAK: HABER7
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Mahalle kafeleri Çırağan'la yarışıyor - 27 Nisan günün gazete manşetleri
Tel Aviv müzakerelerde ilerleme olmazsa Refah'a saldıracağını Mısır'a iletti