DxOMark 'a göre en iyi pil performansı sağlayan akıllı telefonlar açıklandı!

En iyi pil performansına sahip akıllı telefonları belirlemek için DxOMark'ın yaptığı testlerde Honor birçok cihazıyla ön plana çıkıyor.

DxOMark 'a göre en iyi pil performansı sağlayan akıllı telefonlar açıklandı!
DxOMark 'a göre en iyi pil performansı sağlayan akıllı telefonlar açıklandı!
GİRİŞ 11.03.2023 12:09 GÜNCELLEME 11.03.2023 12:12

Teknoloji pazarında yeni tanıtılan her akıllı telefon üzerinde, kullanıcılara hangi özellikleri sunacağını tespit eden bir takım testler yapılıyor. Bu testleri yapan iFixit gibi web siteleri telefonları tamir edilebilirlik gibi testlere tabi tutarken, DxOMark gibi bazı teknoloji siteleri ise akıllı cihazların performans, pil, işlemci ve diğer donanım alanındaki özelliklerini test etmeye yönelik çalışmalar gerçekleştiriyor.

Honor Magic5 Pro DXOMARK kamera ve ekran testlerinde zirvenin sahibi olduHonor Magic5 Pro DXOMARK kamera ve ekran testlerinde zirvenin sahibi oldu

Akıllı telefon dünyasındaki rekabet her geçen gün daha da kızışıyor. Neredeyse her hafta yeni bir cihaz tanıtımıyla karşımıza çıkan şirketler, teknoloji pazarında birbirlerine avantaj sağlayabilmek için kıyasıya bir mücadele içine giriyor. Gerek tasarım ve performans olsun gerek ise pil tüketimi olsun, neredeyse her alanda fark oluşturmak isteyen akıllı telefon üreticileri, kullanıcıları kendi pazarına çekmek için yeni özellikler üzerinde çalışıyor.

Honor Magic 5 Lite 5G Pil Performansı

EN İYİ PİLE SAHİP OLAN AKILLI TELEFONU BELİRLEDİ

Yaşanan telefon yarışındaki gelişmelere yaptığı testlerle birlikte DxOMarK da dahil olarak, kullanıcıların akıllı telefon alırken akıllarında oluşan sorularına cevap veriyor.

DxOMark'a göre en iyi pil performansı gösteren akıllı telefon belli oldu. Yapılan testler sonucunda birinci seçilen, 5.100 mAh batarya ile 20 Şubat'ta tanıtılan Honor Magic 5 Lite 5G oldu. 152 puan alarak rakiplerinden öne geçen Honor Magic 5 Lite 5G'i hemen arkasından 147 puan alan  6.000 mAh pile sahip Honor X7a takip ediyor.

Pil performans sıralamasında listenin üçüncü sırasında OPPO Reno 6 5G yer alırken, dördüncü sırasında ise Realme GT Neo 2 5G bulunuyor. Pil testlerinin sonuçlarına göre DxOMark'ın oluşturduğu liste şu şekilde: 

DxOMark'a Göre En İyi Pil Performansını Sağlayan Akıllı Cihazlar

KAYNAK: HABER7
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Meteoroloji'den 34 ile son dakika uyarısı!
Bakan Fidan: Türkiye UAD'deki davaya müdahil olacak