Twitter'da 24 milyar dolarlık kayıp! Elon Musk'ın yazışmasıyla ortaya çıktı

Elon Musk, Twitter'ı geçen yıl 44 milyar dolara satın almıştı. Son birkaç aydır şirket içinde düşen ciddi gelirler Twitter'ın 24 milyar dolar kayıp yaşamasına neden oldu.

Twitter'da 24 milyar dolarlık kayıp! Elon Musk'ın yazışmasıyla ortaya çıktı
Twitter'da 24 milyar dolarlık kayıp! Elon Musk'ın yazışmasıyla ortaya çıktı
GİRİŞ 27.03.2023 15:19 GÜNCELLEME 12.04.2023 11:05

Elon Musk, geçen sonbaharda şirketi satın almak için ödediği 44 milyar dolardan önemli bir düşüş olan değerlemeyi, Cuma günü Twitter çalışanlarına gönderdiği ve yeni bir hisse senedi tazminat programını duyurduğu bir notta paylaştı. Milyarderin, Twitter'ın önemli ölçüde azalmış işgücünü, web sitesinin hala tehlikeli bir finansal konumda olduğu konusunda uyardığı bildirildi. "Twitter hızla yeniden şekilleniyor" diye yazan milyarder, şirketin bir noktada nakit parasının bitmesine dört ay kaldığını da sözlerine ekledi.

"AÇIK AMA ZOR BİR YOL"

Zoë Schiffer'e göre Musk ayrıca çalışanlara 250 milyar dolarlık bir değerlemeye giden "açık ama zor bir yol" gördüğünü söyledi; bu, şirketin mevcut hisse senedi bağışlarını gelecekte 10 kat daha değerli hale getirecek varsayımsal bir sonuç olarak görülüyor.

Elon Musk, Twitter'ın SpaceX'te uygulanan politikaya benzer bir politika ile personelin her altı ayda bir hisse senedi satmasına izin vereceğini söyledi. Musk'a göre bu program çalışanlara "likit hisse senedi" verirken onları halka açık bir şirkette hisse senediyle gelen "fiyat karmaşasından" koruyacak.

DÜŞÜŞLERDE TWİTTER BLUE ABONELİK HİZMETİNİN ETKİSİ BÜYÜK

20 milyar dolarla Twitter, günlük aktif kullanıcı sayısı yaklaşık 140 milyon daha fazla olan Snapchat'in üreticisi Snap'ten az da olsa değerli konumda. Yani Snapchat neredeyse Twitter'ı geçmek üzere... 2023'ün başında, şirketin günlük gelirinin, 500'den fazla en iyi reklam ortağının platformdaki harcamalarını durdurmasının ardından bir yıl öncesine göre yüzde 40 azaldığı bildirildi. Bu şirketlerin birçoğu, firmanın Twitter Blue'yu yeniden başlatmasının ardından, doğrulanmış trollerin markaları taklit etmek için hizmeti kötüye kullandığını gördükten sonra ayrıldı.

Twitter Blue skandalı... Okulları tatil ettiler!Twitter Blue skandalı... Okulları tatil ettiler!

The Information'ın son raporuna göre, Şubat ayı başında ABD'de sadece 180.000 Twitter Blue abonesi vardı ve bu da hizmetin Musk'ın devralmasından bu yana Twitter'ın yaşadığı mali gerilemeyi telafi etmeye yakın olmadığını gösteriyor.

KAYNAK: HABER7
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Otomobil markaları peş peşe kampanyalarını duyurdu
Türkiye ile Romanya arasında kritik anlaşma! Ticaret hedefi açıklandı