Microsoft duyurdu... Siber güvenlik alanında yeni dönem başlıyor!

Microsoft teknoloji alanında derine inerek tüm ürünlerinin yapay zeka ile entegre olmasını sağlamak istiyor. Microsoft'un siber güvenlik için yeni tanıttığı Security Copilot, GPT-4 yapay zeka dili modelinden yararlanıyor.

Microsoft duyurdu... Siber güvenlik alanında yeni dönem başlıyor!
Microsoft duyurdu... Siber güvenlik alanında yeni dönem başlıyor!
GİRİŞ 29.03.2023 14:14 GÜNCELLEME 29.03.2023 14:15

Üretken yapay zekayı tüm ürünlerine enjekte etme arayışı içinde olan Microsoft, tehdit istihbaratını "özetlemeyi" ve "anlamlandırmayı" amaçlayan yeni bir araç olan Security Copilot'u tanıttı.

GPT-4 İLE GÜÇLENDİRİLDİ

Microsoft, ayrıntılara girmeden yaptığı duyuruda Security Copilot'u, güvenlik olaylarına öncelik verirken saldırılarla ilgili verileri ilişkilendirmenin bir yolu olarak tanıttı. Aslında sayısız araç bunu gerekleştiriyor ancak Microsoft, mevcut güvenlik ürün portföyüyle entegre olan Security Copilot'un OpenAI'nin üretken yapay zeka modelleri, özellikle de kısa süre önce piyasaya sürülen metin üreten GPT-4 tarafından daha iyi hale getirildiğini savunuyor.

Microsoft Security başkan yardımcısı Charlie Bell konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Güvenlik alanında ilerleme kaydetmek için hem insan hem de teknoloji gerekir. İnsan uzmanlığının hız ve ölçekte uygulanmasına yardımcı olan en gelişmiş araçlarla eşleştirilmiş insan üreticiliği" dedi.

"Security Copilot ile her savunmacının dünyayı daha güvenli bir yer haline getirmek için gerekli araç ve teknolojilerle güçlendirildiği bir gelecek inşa ediyoruz." diye ekledi.

UYGULAMA EĞİTİLİRKEN MÜŞTERİ VERİLERİNİN KULLANILMADIĞI BELİRTİLDİ

Microsoft, modelin müşteri verileri üzerinde eğitilmediğini vurgulayarak, dil modeli odaklı hizmetlere yönelik yaygın bir eleştiriyi ele aldı. Microsoft, bu özel modelin güvenlikle ilgili soruları yanıtlayarak, en iyi hareket tarzını önererek ve olayları ve süreçleri özetleyerek "diğer yaklaşımların gözden kaçırabileceklerini yakalamaya" yardımcı olduğunu iddia ediyor. Ancak metin üreten modellerin gerçek dışı eğilimleri göz önüne alındığında, böyle bir modelin üretimde ne kadar etkili olabileceği belirsiz olarak görülüyor.

Microsoft, özel Security Copilot modelinin her zaman her şeyi doğru yapmadığını kabul ediyor. Şirket, "Yapay zeka tarafından oluşturulan içerik hatalar içerebilir" diye yazıyor. Microsoft siber güvenlik için geliştirdikleri yapay zeka uygulaması için açıklamlarda bulunurken "Bu etkileşimlerden öğrenmeye devam ettikçe, daha tutarlı, alakalı ve faydalı yanıtlar oluşturmak için yanıtlarını ayarlıyoruz." ifadelerini sözlerine ekledi.

KAYNAK: HABER7
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Hababam Sınıfı'nın efsane sahnesi gerçek oldu!
Resmen Türkiye’nin 50 milyar TL’sini çaldılar! Vergi oyununun dev faturası...