Google'dan büyük hata... Kullanıcılara yanlışlıkla para gönderdi!

Google'ın geliştirmekte olduğu bir programdan kaynaklanan hatadan dolayı Google Pay kullanıcılarına para gönderdiği belirtildi. Konuyla ilgili açıklama yapan şirket gönderilen ücretlerin geri alınmayacağını belirtti.

Google'dan büyük hata... Kullanıcılara yanlışlıkla para gönderdi!
Google'dan büyük hata... Kullanıcılara yanlışlıkla para gönderdi!
GİRİŞ 09.04.2023 13:45 GÜNCELLEME 09.04.2023 13:45
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Birçok kullanıcı Google'ın yanlışlıkla hesaplarına 10 ila 1.000 dolar arasında nakit para yatırdığını bildirdi. Hatadan etkilenen Google Pay kullanıcıları hesaplarına girdiklerinde Google tarafından yatırılan parayla karşılaştı.

"ÖDÜL" ADI ALTINDA HESAPLARA PARA YATTI

Google tarafından yanlışlıkla yatırılan nakit para, Google Pay'in "ödül" programı aracılığıyla geldiğini bildirdi.  Birçok normal kullanıcı aldıkları ödeme mesajın birden fazla kopyasını birden fazla ödeme ile birlikte aldı.

Söz konusu olan hatanın Google'ın geliştirmekte olduğu bir program nedeniyle gönderildiği söyleniyor. Reddit ve Twitter üzerinden durum hakkında paylaşımlarda bulunan kullanıcılar yatırılan tutarın “Google Pay havale deneyimi testinin" ödülü olarak geldiğini söyledi.

GOOGLE YATIRILAN PARALARI GERİ ALMAYACAK

Meydana gelen yanlış ödemeler nedeniyle Google kullanıcılara bu hatanın neyden kaynaklandığını açıklayan bir e-posta gönderdi.

Şirket, bazı kullanıcıların yanlışlıkla yapılan bu ödemeyi iptal edebildiklerini belirtti. Ayrıca şirket, yanlışlıkla yatırılan ücreti nakde çeviren Google Pay kullanıcılarından herhangi bir iade istenilmeyeceğini açıkladı.

Şirketin benzer bir durumu daha önce de yaşadığı biliniyor; Google'ın geçmiş zamanda yapılmayan alışveriş faturalarının da müşterilere gönderildiği söyleniyor.

 

KAYNAK: HABER7
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR 1
  • Orhan0708 1 yıl önce Şikayet Et
    Kaz gelecek yerden tavuk esirgenmez. 1 dağıttılarsa 1000 geri alırlar. Sizce google böyle bir hata !!!! yapar mı?
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İstanbul'da ağaç katliamı! Esnaf ve vatandaş tepki gösterdi
Tayvan'dan son dakika Çin duyurusu! Savunma bölgesi ilan edildi: 22 askeri araç...