Kamusal alanlardaki USB şarj portlarına dikkat: Verileriniz çalınabilir!

FBI'ın yapmış olduğu uyarıda siber saldırganların verilerinizi çalmak için kamusal alandaki şarj portlarını kullanabileceklerini belirtti.

Kamusal alanlardaki USB şarj portlarına dikkat: Verileriniz çalınabilir!
Kamusal alanlardaki USB şarj portlarına dikkat: Verileriniz çalınabilir!
GİRİŞ 12.04.2023 12:31 GÜNCELLEME 12.04.2023 12:34

ABD Federal Soruşturma Bürosu (FBI) tarafından yapılan bir uyarı, bu tür yerlerdeki şarj cihazlarının çok tehlikeli olabileceğini ortaya koyuyor. Büronun geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamaya göre, insanların otel, havaalanı ve alışveriş merkezi gibi yerlerdeki şarj istasyonlarından uzak durmaları önem taşıyor.

BANKA HESAPLARINIZA KADAR ULAŞABİLİYORLAR

Geçtiğimiz hafta FBI, yaptığı bir duyuruyla halkı uyardı ve kötü niyetli kişilerin halka açık USB portlarını kullanarak kötü amaçlı yazılımların cihazlara bulaştırabileceği konusunda uyarıda bulundu.

Bu tür kötü amaçlı yazılımların bilgisayarlar, telefonlar veya akıllı telefonlar gibi cihazlara USB aracılığıyla yüklenmesi, büyük riskler taşıyabilir. Kötü niyetli kişiler, bu yöntemle cihazlardaki hassas verilere erişebilir, kullanıcı adlarınızı, parolalarınızı, e-postalarınızı ele geçirerek size zarar verebilirler. Ayrıca, çevrimiçi hesaplarınızdan para çalarak daha büyük sorunlara neden olabilirler.

Bu nedenle, kamuoyunun dikkatini çekmek ve herkesi bu tür tehlikeler konusunda bilinçlendirmek için FBI, insanları konuya ilişkin uyararak, halka açık USB portlarını kullanırken dikkatli olmalarını ve gerekli önlemleri almalarını önerdi.

BU RİSKTEN KURTULMANIN TEK YOLU

FBI yapmış olduğu açıklamada bu tür kötü amaçlı yazılımlardan kurtulmanın tek yolu olduğunu söylüyor. Bu güvenlik yolu ise akıllı cihazınızı dışarıda şart etmek istediğinizde kendi USB portunuzu kullanmanız olarak belirtiliyor.

Kamusal alanda vakit geçirirken siber saldırganların fırsat kolladıklarını unutmayın...

 

KAYNAK: HABER7
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
E-muhtıranın üstünden 17 yıl geçti
Alman polisinden Filistin destekçilerine insanlık dışı müdahale!