İntel'den geri adım... Kripto madenciliği için çip üretimini durduruyor!

Kripto madenciliği için çip üretimi sağlayan İntel, aldığı yeni kararla birlikte üretimi tamamen durduracağını açıkladı. Teknoloji devi, 20 Ekim 2023'de sevkiyatları durdurarak gelecek yılın Nisan ayına kadar sonlandırmayı planlıyor.

İntel'den geri adım... Kripto madenciliği için çip üretimini durduruyor!
İntel'den geri adım... Kripto madenciliği için çip üretimini durduruyor!
GİRİŞ 19.04.2023 11:38 GÜNCELLEME 19.04.2023 11:44

Yonga üreticisi Intel, Salı günü yaptığı açıklamada, piyasaya sürülmesinden sadece bir yıl sonra bitcoin madenciliği yonga serisinin üretimini durdurduğunu açıkladı. Kripto para piyasasındaki çöküş, üst düzey grafik çipleri kripto madenciliği için popüler hale gelen Nvidia dahil birçok çip şirketlerine zarar verdi.

Çin'den endişe verici hamle: Uydunun kontrolünü tamamen yapay zekaya bıraktı!Çin'den endişe verici hamle: Uydunun kontrolünü tamamen yapay zekaya bıraktı!

SİPARİŞLER 20 EKİM'DE DURDURULACAK

Şirketin web sitesindeki bir belgeye göre Intel, Blockscale adı verilen seri için sipariş almayı bu yıl 20 Ekim'de durdurmayı ve gelecek yıl 20 Nisan'a kadar sevkiyatı sonlandırmayı bekliyor.

Bir şirket sözcüsü, "IDM 2.0 yatırımlarımıza öncelik verdiğimiz için, Blockscale müşterilerimizi desteklemeye devam ederken Intel Blockscale 1000 Serisi ASIC'in kullanım ömrünü sona erdirdik" dedi.

Ayrıca IDM 2.0, Intel'in kendi daha küçük ve daha hızlı çip üretimini artırmaya devam ederken, çip üretimini dışarıdaki müşterilere yaptırma stratejisini ifade ediyor. Intel, kripto para birimi alanındaki "pazar fırsatlarını izlemeye" devam edeceğini söyledi.

KAYNAK: HABER7
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
En sevilen serilerden biriydi: Tamamen elektrikli oldu! İşte fiyatı ve özellikleri...
Kırmızı şehir! Bu kez görüntü Türkiye'den