ABD'den sosyal medya yasağı: O saatlerde kullanılamayacak!

Gençlerde artan düzensiz sosyal medya kullanımı ABD'nin harekete geçmesine neden oldu. ABD'de bulunan iki eyalet gençlerin sosyal medya kullanımını denetim altına almak için müdahalede bulundu.

ABD'den sosyal medya yasağı: O saatlerde kullanılamayacak!
ABD'den sosyal medya yasağı: O saatlerde kullanılamayacak!
GİRİŞ 27.04.2023 09:16 GÜNCELLEME 27.04.2023 09:17

Sosyal medyanın özel hayatı tehdit edip etmediği ya da çocuk ve gençleri olumsuz etkileyip etkilemediği uzun süredir tartışılıyor.

Gündelik yaşamın vazgeçilmezlerinden biri haline gelen sosyal medya için ABD'de iki eyalet harekete geçti.

Utah ve Arkansas eyaletlerinde kabul edilen düzenlemelerle 18 yaşından küçüklerin sosyal medya kullanımına ciddi kısıtlamalar geldi.

Düzenleme, 18 yaşından küçüklerin, 22.30 - 06.30 saatleri arasında sosyal medyayı takiplerini sınırlıyor, algoritmik olarak onlara yönelik reklamları da engelliyor.

SOSYAL MEDYA BAĞIMLILIĞININ AZALTILMASI HEDEFLENİYOR

18 yaşından küçükler, sosyal medyada hesap açmak için ebeveyn onayına ihtiyaç duyacak, ayrıca veliler çocukların hesaplarına istedikleri gibi erişebilecek.

Sosyal medya bağımlılığı, istismar ve reklam yönlendirmeleri gibi konularda reşit olmayanları korumayı amaçlayan düzenlemeler eleştirileri de beraberinde getirdi.

Amerikalı bir dijital düşünce grubu, düzenlemelerin kullanıcı verilerini daha az güvenli hale getireceğini ve gizliliği ihlal edeceğini öne sürdü.

Uzmanlar, ülke genelinde sosyal medya kullanımıyla ilgili yasal düzenlemeler getirilmemesi halinde Utah ile Arkansas’ı diğer eyaletlerin de izleyebileceğini belirtiyor.

KAYNAK: TRT HABER
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Irak'ta Haşdi Şabi karargahına hava saldırısı! İran ve ABD'den peş peşe açıklamalar
Azerbaycan 'Tarihi bir olay' diyerek duyurdu! Ermenistan kabul etti