Tarihinin en büyük zararını yaşadı... Intel 2023 yılı ilk çeyreklik raporunu açıkladı!

Dünyanın en büyük yonga seti üreticilerinden Intel, 2023 yılının ilk çeyreğinde 2,8 milyar dolarlık kayıp ile şirket tarihindeki en yüksek dönemlik zararını bildirdi.

Tarihinin en büyük zararını yaşadı... Intel 2023 yılı ilk çeyreklik raporunu açıkladı!
Tarihinin en büyük zararını yaşadı... Intel 2023 yılı ilk çeyreklik raporunu açıkladı!
GİRİŞ 28.04.2023 09:48 GÜNCELLEME 28.04.2023 09:49
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Teknoloji devi Intel Perşembe günü tarihindeki en kötü çeyrek dönem zararını açıkladı. 2023'ün ilk çeyrek bilançosunun açıklanmasından sonra, yaşanan bu düşüşe rağmen İntel CEO'su bu durumu olumlu olarak değerlendirdi.

Intel'in CEO'su Pat Gelsinger bir basın açıklamasında "Dönüşümümüzde istikrarlı bir ilerlemeyi temsil eden sağlam ilk çeyrek sonuçları elde ettik" dedi.

GEÇEN YILA KIYASLA BÜYÜK DÜŞÜŞ YAŞANIYOR

Şirketin resmi gelirleri 2022'nin ilk çeyreğine kıyasla %36'lık bir düşüşle 11,7 milyar dolara geriledi. Yonga üreticisi geçen yılın ilk çeyreğinde 18,4 milyar dolar gelir elde etmişti.

Hazırlanan rapora göre, İntel geçen yılın ilk (Ocak-Mart) çeyreğindeki 8,1 milyar dolarlık kârdan düşüşle 2,8 milyar dolar zarar kaydettiği belirtildi.

Gelirdeki düşüşler, makroekonomik olumsuzluklardan zarar gören PC ve sunucu çiplerine olan talepteki düşüşten kaynaklandığı belirtildi. Talep ortamının genel olarak zorlu olması ve envanter seviyelerinin birikmesi, çiplere olan talebi azalttığı söyleniyor.

Konuyla ilgili açıklamalara devam eden Gelsinger, kurumsal ve bulut sunucu yongaları için kötü bir çeyrek olduğunu ve bu yılın ilk yarısında da durumun böyle devam edeceğini söyledi.

YENİ YONGA SETLERİNİ PİYASAYA SÜRMESİ BEKLENİYOR

Intel, Emerald Rapids kod adlı 5. Nesil Xeon yongasını bu yılın sonlarına doğru piyasaya sürmeyi planlıyor.

Yonga üreticisi ayrıca yapay zeka yongalarını geniş çapta kullanıma sunmaya çalışıyor. Gaudi2 çipi şu anda sevk edildiği belirtilirken, Gelsinger, Gaudi3 AI çipinin ilk çeyrekte piyasaya sürüldüğünü belirterek yeni çipler için ilk sinyalini verdi.

 

KAYNAK: HABER7
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR 1
  • Turk 11 ay önce Şikayet Et
    Pc cep yada tv gibi şey sayılır sonra güncelleme vermez bozarlar halk ucuz çin malı alıyor daha ucuz ve kaliteli daha önce atıkları kazıklara saysınlar
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Süper Lig'e yükselen 2. takım belli oldu!
Türkiye'nin kuruyemiş haritası belli oldu! İşte en çok tüketilenler...