Almanya ve Çin arasında çip savaşı alevleniyor... Kısıtlamanın yollarını arıyor!

Almanya, çip üretiminde Çin'e karşı yeni bir hamleyi uygulamak üzere. Almanya, çip üretimi için kullanılan kimyasalların Çin'e ihracatını sınırlamanın yollarını arıyor.

GİRİŞ 28.04.2023 11:40 GÜNCELLEME 28.04.2023 12:37
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Son zamanlarda çip savaşları iyice kızışmış durumda. Batılı ülkeler çip üretimine dev yatırımlar yaparken, diğer yandan Çin de pazarı ele geçirmek için çalışmalar yürütüyor.

ALMANYA YENİ BİR HAMLE İÇİN HAZIRLANIYOR

Almanya, çip üretiminde kullanılan kimyasalların Çin'e ihracatını sınırlamak için görüşmelerde bulunuyor.

Söz konusu sınırlama adımının, Alman hükümetinin Çin'in gelişmiş yarı iletken üretimine yönelik gerekli mal ve hizmetlere erişimini sınırlamak için tartıştığı bir önlem paketinin parçası olduğu belirtildi.

Almanya'nın söz konusu adımı uygulaması durumunda, Merck ve BASF gibi Alman kimya şirketlerinin, yarı iletken kimyasallarının bir kısmını Çin'e satması sınırlandırılacak.

ALMANYA'DAN DAHA ÖNCE DE UYARI GELMİŞTİ

Almanya Ekonomi ve İklimi Koruma Bakanı Robert Habeck, Almanya'nın teknoloji alanında Çin'e yönelik ihracat kısıtlamalarını değerlendirdiğini daha önce açıklamıştı.

Çin, son 7 yıldır Almanya'nın en büyük ticaret ortağı olarak kayıtlara geçerken, Alman kamuoyu, Çin'e olan ekonomik bağımlılığı tartışıyor.

KAYNAK: AA, HABER7
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR 1
  • Fatih 1 yıl önce Şikayet Et
    İyi yiyin birbirinizi belki o arada biz de üretiriz zaten çalışmalar başladı.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Yardımcısı'ndan fahiş fiyatla mücadele ve enflasyon açıklaması
Süper Lig'e yükselen 2. takım belli oldu!