Türk savunma teknolojileri dünyanın gündeminde: Büyük başarılara imza atabilir!

Geçtiğimiz günlerde ilk uçuşunu gerçekleştiren Hürjet, dünyanın yakın markajında. Türkiye'nin Hürjet ile büyük başarılara imza atacağına değinen yabancı medya kuruluşları, TCG Anadolu'yu da manşetine taşımıştı.

Türk savunma teknolojileri dünyanın gündeminde: Büyük başarılara imza atabilir!
Türk savunma teknolojileri dünyanın gündeminde: Büyük başarılara imza atabilir!
GİRİŞ 29.04.2023 14:21 GÜNCELLEME 29.04.2023 14:51
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Türkiye'nin yerli ve milli savunma teknoloji ürünleri, yabancı ülkelerdeki medya kuruluşlarında geniş çapta bir yankıya neden oldu.

Son günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın önderliğinde Türkiye'mizde meydana gelen teknolojik gelişmeler, dış güçlere karşı yerli ve milli gücün etkisini bir kere daha gösterdi.

Son otuz günde TCG Anadolu, Kızılelma, MMU, Hürjet, Anka, Atak ve Gökbey gibi Türkiye'nin savunma sanayisini güçlendiren teknolojilerde yeni başarılar yaşandı.

 Yunan medyası Türkiye'nin yeni silahı için uyardı 'Ciddi bir güç çarpanı' Yunan medyası Türkiye'nin yeni silahı için uyardı "Ciddi bir güç çarpanı"

ABD VE YUNAN MEDYASINDA TÜRK TEKNOLOJİLERİ YANKISI!

Türkiye'de savunma alanında yaşanan gelişmeler dünya çapında geniş yankı uyandırmaya devam ediyor. TCG Anadolu ABD medyasında "Havacılık tarihinde yeni bir sayfa açtı" başlığıyla yer alırken, geçtiğimiz günlerde ilk torpido atışını gerçekleştiren MİR SİDA ise Yunan basınında "Ciddi bir güç çarpanı" olarak yer aldı.

Ayrıca Türkiye'nin mavi vatan için gerçekleştirdiği çalışmalarını gören Yunanistan'ın en radikal haber sitesi Pentapostagma, "Türkler Ege için her şeylerini veriyor" başlığıyla MİR SİDA'yı manşetine taşıdı.

TÜRKİYE'NİN HAVACILIKTAKİ YERLİ GÜCÜ ARTIYOR

Türkiye'nin savunma sanayi teknolojilerinde kilometre taşı olarak görülen Hürjet'in öncelikle geleceğin Türk hızlı jet pilotlarına eğitim vermesi beklenirken, aynı zamanda önemli düzeyde performans ve gelişmiş aviyonik özellikleri sunması onu muharebe görevlerine uygun hale getirdiği bellirtildi.

Askeri savunma ve jeopolitik alanda analizlerde bulunan The War Zone Hürjet için "Türkiye'nin ilk yerli insanlı taktik jeti uçtu" başlığını attı.

Hürjet hakkında övgülerin yer aldığı yazıda Türkiye'nin havacılık teknolojilerinde yerli gücünü hızla artırmaya devam ettiğine değinildi.

"BÜYÜK BAŞARILARA İMZA ATABİLİR"

Ayrıca haberde, "Türkiye'nin yalnızca eğitim görevleri için bu uçaklardan önemli sayıda talep etmesiyle, uçağın geleceği nispeten güvenli görünüyor. Türkiye'nin askeri havacılık sanayisi gelişmeye devam ederken, Hürjet daha büyük başarılara da imza atabilir." ifadelerine yer verildi.

"SESTEN BİLE HIZLI"

Al Jazeera Arapça'nın hazırlamış olduğu haberde Hürjet'in teknolojik özelliklerinden bahsedilirken "Sesten bile hızlı" ifadesine yer verildi. Yayınlanan haberde Hürjet'in ilk uçuşunu gerçekleştirmesiyle Türkiye'nin savunma teknolojileri alanında önemli bir güç haline gelmeye devam ettiği belirtildi.

Defence Mirror'un haberinde ise Türkiye'nin ilerleyen yıllarda ayda 2 adet Hürjet üretilmesi için harekete geçtiği belirtildi.

 

KAYNAK: HABER7
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR 1
  • Misafir 11 ay önce Şikayet Et
    Hamdolsun, ALLAH C.C büyük görevler nasib eylesin. Amin.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İsrailliler esir takası anlaşması ve Netanyahu'nun istifası için yine sokaklara indi
Çelik kanatların kahraman pilotları konuştu... 'Meydan okuyoruz'