Geri adım attı... Twitter'ın eski CEO'sundan Elon Musk itirafı!

Jack Dorsey, sahibi olduğu eski şirketi Twitter'ın yönetilmesi için Elon Musk'ın uygun kişi olmadığını söyledi. Ayrıca Twitter yönetimine Musk'ın Twitter'ı satın almaya zorlamasından dolayı eleştirilerde bulundu.

Geri adım attı... Twitter'ın eski CEO'sundan Elon Musk itirafı!
Geri adım attı... Twitter'ın eski CEO'sundan Elon Musk itirafı!
GİRİŞ 03.05.2023 11:36 GÜNCELLEME 03.05.2023 11:38

Twitter'ın eski CEO'su Jack Dorsey Cumartesi günü, Elon Musk'ı şirketi yönetmek için doğru seçim olarak desteklediği açıklamasından geri adım atarak, son altı aydır Twitter'ı büyük ölçüde kendi oluşturduğu bir dizi krizle yöneten Elon Musk'a karşı tepkilerini dile getirdi.

Dorsey'in Twitter benzeri yeni sosyal medya girişimi Bluesky'da, Musk'ın Twitter'ın mümkün olan en iyi yöneticisi olduğuna inanıp inanmadığı sorulduğunda, Dorsey kesin bir dille "Hayır." cevabını verdi.

ELON MUSK'IN SATIN ALMASINA TEPKİLİ

Dorsey, Musk'ın geçen yıl satın alma işleminden vazgeçme girişimlerine rağmen Musk'ı anlaşmayı sürdürmeye zorlamaya çalıştığı için Twitter yönetim kurulunu suçladı. Konuyla ilgili açıklamalar yapan Dorsey,

"Her şey kötüye gitti. Ancak olan oldu ve şimdi yapabileceğimiz tek şey, bunun bir daha yaşanmaması için bir şeyler inşa etmek." dedi.

Elon Musk yönetiminde Twitter 7.500 olan çalışan sayısını 1.500'e indirmişti. Şirketin büyük çoğunluğunu işten çıkaran Musk, birçok tepkilerin odağı haline gelmişti. Ayrıca sistemde meydana gelen çökmelerin ve kaynak kodlarının sızdırılmasının ana etkeni olarak Musk'ın işten çıkarmaları görülüyordu.

HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRADI

Büyük umutlarla satılan Twitter'ın yavaş yavaş kan kaybetmeye başlaması, Dorsey'in tedirgin olmasına neden oldu.

Jack Dorsey'in kendi kurduğu Twitter alternatifi Bluesky üzerinde paylaştığı gönderilerde, Musk'a karşı artan hayal kırıklığını ifade ettiği belirtildi.

BLUESKY UYGULAMASINI YAYINLAMIŞTI

Twitter'ın kurucusu ve eski sahibi olan Jack Dorsey, Twitter'ın satılmasından kısa bir süre sonra Bluesky adındaki Twitter alternatifi olan uygulamasını tanıtmıştı. Uygulama, Twitter'ın basitleştirilmiş halini andıran bir tasarıma sahip. Tüm dünyada yayınlanan uygulamaya kayıt için bekleme listesine girilmesi gerekiyor.

Mail kaydı ile bekleme listesine girildiğinde, sistemin uygunluğu durumunda kullanıcılara davet kodu gönderiliyor. Davet kodunun gelmesiyle birlikte ise kullanıcılar rahatlıkla sisteme kayıt olup uygulamayı kullanabiliyor.

KAYNAK: HABER7
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Nijerya'dan ABD'ye tehdit gibi çağrı! Milyonlarcası kaçırılmış: Hepsini iade edin
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İBB'ye Edanur tepkisi