Elon Musk'ın şirketinden çılgın proje... 105 kilometre uzunluğunda!

Elon Musk'ın şirketi The Boring Company, daha önce onaylanan Las Vegas istasyonunun boyutunu iki katına çıkaracak ve toplam tünel ağını tahmini 105 kilometre uzunluğa getireceği yeni bir proje üzerinde çalışıyor.

Elon Musk'ın şirketinden çılgın proje... 105 kilometre uzunluğunda!
Elon Musk'ın şirketinden çılgın proje... 105 kilometre uzunluğunda!
GİRİŞ 04.05.2023 13:57 GÜNCELLEME 04.05.2023 13:59

Elon Musk'ın sahibi olduğu The Boring Company şirketinin, Las Vegas'ın altındaki tünel ağını 3,2 kilometre genişleteceğini ve orijinal planına 18 yeni istasyon ekleyeceğini duyurdu.

Başlangıçta Vegas Loop'u 105 kilometre uzunlunda bir tünel ve 51 istasyondan oluşan bir yeraltı ulaşım sistemi olarak tasarlayan TBC, şimdi ise Nevada Clark County'deki komisyon üyelerinin son genişlemeyi onaylamasının ardından mevcut plan 69 istasyonlu 105 kilometre uzunluğunda tünel inşa edecek.

KOMİSYONUN ONAYLANASI DURUMUNDA ÇALIŞAMALAR BAŞLAYACA

Nevada Clark İlçesi’ndeki komisyon üyelerinin TBC'nin son projesini onaylaması durumunda  istasyon sayısının artırılacağı ve ulaşımın rahatlatılacağı belirtiliyor.

Şu anda Vegas Loop, Las Vegas Kongre Merkezi çevresinde beş durak ile yaklaşık 2 mil uzunluğunda olduğu söyleniyor.

TBC, ise Harry Reid Uluslararası Havaalanı, Allegiant Stadyumu, Las Vegas şehir merkezi ve Los Angeles'ı birbirine bağlamak için daha fazla tünel kazmayı planlıyor.

Yeni onaylanan istasyonlardan bazılarının havaalanı yakınındaki Las Vegas Bulvarı'nın yanı sıra Chinatown, Town Square Las Vegas ve Harmon Square'de yer alacağını söyleniyor.

KAYNAK: HABER7
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Olay açıklamalar! "Galatasaray, Mehmet Ağar, Ahmet Çakar..."
Bakan Şimşek: KDV artışı yapılmadı