WhatsApp’tan yeni özellik: Sohbet Kilidi

Anlık haberleşme uygulaması WhatsApp, Sohbet Kilidi isimli yeni özelliğini tanıttı.

GİRİŞ 16.05.2023 12:04 GÜNCELLEME 16.05.2023 14:52
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

WhatsApp, sohbetler için yeni bir gizlilik özelliği alıyor. Chat Lock “Sohbet Kilidi” adlı yeni katman, uygulama içerisinde sohbetleri gizleyecek.

Bu mesajlara erişmek isteyen kullanıcılar biyometrik kimlik doğrulaması yapmak zorunda kalacak.

Meta tarafından duyurulan yeni güncelleme Chat Lock özelliğini içeriyor. Buna göre kullanıcılar, belirli sohbetleri şifre veya biyometrik kimlik doğrulaması ile kilitleyebilecek.

Uçtan uca şifreleme desteğiyle bilinen WhatsApp, cihaza fiziksel erişimi olan birinin mesajları okumasını engelleyemiyordu. Yeni özellik ise uygulama açıkken bile sohbetleri korumayı amaçlıyor.

Meta’nın açıklamasına göre, Chat Lock etkinleştirilirse sohbetler parola veya biyometrik korumalı bir klasörde saklanacak. Bu konuşmalardan gelen bildirimler ise gönderenin adını veya mesaj içeriğini görüntülemeyecek.

Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 6
  • gercekk 11 ay önce Şikayet Et
    buna gerek yok zaten elen mask in dedigi gibi adamlar itiraf etmis m8krofon 7 24 acik zaten bizi dinliyormus
    Cevapla
  • deli 11 ay önce Şikayet Et
    teknolojik olarak çok sakıncalı biyometrik sizin kopyanizi çıkarma işlemi çok kolay olur sizi dinliyor bilgilerinizi paylaşıyor hatta istihabrat için kullanıyor ve sizin yapay olarak sizin bir kopyanizi olusturuyor robot teknolojisi için kullanmayı hesapliyorlar
    Cevapla
  • Ibrahım 11 ay önce Şikayet Et
    Anladığım kadarıyla karısını,kocasını aldatanlar için büyük kolaylık olacak
    Cevapla
  • Misafir 11 ay önce Şikayet Et
    Allah'a şükür telefonumda dahi şifre yok eşim istediği zaman alıp her mesajımı okuyabiliyor namuslu insan dünyanın en rahat huzurlu insanıdır hiç ihtiyacim yok böyle uygulamalara
    Cevapla
  • Cezeri 11 ay önce Şikayet Et
    İstihbarat ürünü olan whatsapp kullanmıyorum, çok tehlikeli bir program, bütğn bilgileri alıyor, montajlayabiliyor ve dışarıda kullanabiliyor. Kullanım sözleşmesinde bu izinleri veriyorsunuz, dikkat.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hamas'a "terör örgütü" diyen İmamoğlu, metrolarda protesto edildi!
ABD'de gençler tekbir getirerek Filistin'e destek oluyor