TÜBİTAK paylaştı... KAŞİF entegreli HGK-84 hedefi tam isabetle vurdu!

TÜBİTAK SAGE’nin geliştirdiği yerli ve milli küresel konumlama sistemi alıcısı KAŞİF entegreli HGK-84, hedefi tam isabetle vurdu. TÜBİTAK atış videosunu twitter üzerinden paylaştı.

GİRİŞ 25.05.2023 11:09 GÜNCELLEME 31.05.2023 12:51
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

TÜBİTAK SAGE,Twitter üzerinden paylaştığı gönderide, geliştirdikleri yerli ve milli küresel konumlama sistemi alıcısı KAŞİF entegreli HGK-84'e ait atış görüntülerine yer verdi.

TÜBİTAK SAGE atış videosunu "Vuruş kabiliyetinde yüksek SAGE hassasiyeti!" başlığıyla paylaştı. Gönderide yer alan diğer açıklamalar ise şu şekilde;

"Yerli ve milli küresel konumlama sistemi alıcısı KAŞİF entegreli HGK-84 tam isabet hedefte.  

Alt bileşen millileştirme çalışmalarımızla savunma sanayiimiz daha güçlü, daha bağımsız!"

TÜBİTAK SAGE HAKKINDA

Savunma Sanayii Araştırma ve Geliştirme Enstitüsü kısa adıyla TÜBİTAK-SAGE, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu'na bağlı, Türkiye'nin askerî ve teknolojik bilgi dağarcığını geliştirmek ve üretimini artırmak amacı ile kurulmuş bir enstitüdür.

TÜBİTAK SAGE tarafından geliştirilmekte olan hava-hava füzeleri Türkiye’nin ilk milli Hava-Hava Füzeleri olmaları yanında ilk Aktif Radar Arayıcı Başlıklı Füzeleri olma özelliğini de taşımaktadır.

Geliştirdiği ve teknolojilerini üretici savunma sanayii şirketlerine aktararak sanayileşmesini sağladığı kritik mühimmat sistemleri ile Türkiye’de ilklere imza atan TÜBİTAK SAGE, Hava Savunma Füzeleri geliştirme yolunda ülkemizin geleceğe güvenle bakması için önemli bir aşama kaydetmiştir.

KAYNAK: HABER7
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR 17
  • Asım 10 ay önce Şikayet Et
    Gözlerinden öperim. Emeği geçenlerin Ellerine sağlık.
    Cevapla
  • Vatan Millet Sakarya 10 ay önce Şikayet Et
    Emeği geçenden Rabbim razı olsun. Bu görüntüleri Türkiye'nin hem iç hem dış düşmanları iyi izlesinler hedefte onlar var bunu da iyi bilsinler.
    Cevapla
  • Mete TÜRK 10 ay önce Şikayet Et
    Emeği geçen herkesten Allah razı olsun. Hedefi tam ortasından gömçürtüyor. Bunları inşallah Irak ve Suriye de pkk hedeflerine atış yaparken de izleriz.
    Cevapla
  • musti 10 ay önce Şikayet Et
    Oyunuzu kılıçdaroğluna verin oda gelsin bunlara ne lüzum var desin hepsini atsın, kapatsın. Biz barıştan yanayız desin, pkk lılar bayrakları ile sokak sokak gezsin. Vatandaşa gül dağıtsın. Esnafa para dağıtsın. biz dostluk ile herşeyi çözeriz desin. Azerbaycan da ne işimiz var, kıbrısı yunanistan alsın, mavi vatanda neymiş desin. Kerkük, Musul, Halep de ne işimiz var desin.
    Cevapla
  • Bozkurt 10 ay önce Şikayet Et
    İnsansız Ordularımız ile dünyaya İnsanca hükmedeceğiz.Ay yıldız gökkerde dalgalanacak kıyamete kadar ALLAHUALEM
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Baykar'dan vatandaşlara uyarı: Çağrılara itibar etmeyin!
İsrail'in saldırı kararına İran'dan jet yanıt: Daha güçlü yanıt veririz!