ChatGPT uygulaması, resmi olarak Türkiye'de yayınlandı!

OpenAI, geçtiğimiz günlerde 30'dan fazla ülkeye sunulduğunu duyurmasından kısa bir süre sonra Türkiye için de yayınlayarak, AppStore üzerinden kullanıcıların indirimine sundu.

ChatGPT uygulaması, resmi olarak Türkiye'de yayınlandı!
ChatGPT uygulaması, resmi olarak Türkiye'de yayınlandı!
GİRİŞ 31.05.2023 10:57 GÜNCELLEME 31.05.2023 11:44

OpenAI, ChatGPT iOS uygulamasını ilk olarak Mayıs ayı ortasında ABD'de yayınlamaya başladı ve şimdi 11 yeni ülkede yayınlamaya başlayarak "önümüzdeki haftalarda" daha fazla ülkeye yayılma sözünü yerine getirmişti.

Bu ülkeler Arnavutluk, Hırvatistan, Fransa, Almanya, İrlanda, Jamaika, Kore, Yeni Zelanda, Nikaragua, Nijerya ve Birleşik Krallık olarak belirtildi. 

OpenAI bu ülkelere kısa bir süre içinde Türkiye'yi de dahil ederek, iOS kullanıcıları için ChatGPT uygulamasını AppStore mağazası üzerinden yayınladı. Mağazada uygulamayı bulamayan kullanıcılar OpenAI sitesi üzerindeki yönlendirmeye tıklayarak ChatGPT uygulamasına ulaşıp indirebilecek.

SES GİRİŞİ KULLANMASINA OLANAK TANIYOR

ChatGPT uygulaması, bilgisayar ve iPhone arasında senkronize edilen konuşma geçmişi ile web sitesi gibi çalışacak. Uygulama, web sitesine kıyasla yeni bir özelliğe sahip: Kullanıcıların OpenAI'nin Whisper konuşma tanıma özelliği aracılığıyla ses girişi kullanmasına olanak tanıyor. Şimdilik sadece iPhone'lar için formatlanmış durumda olan uygulama iPad'lerde çalışmamakta.

ChatGPT'nin dünya çapında akıllı telefonlarda ne zaman kullanıma sunulacağı konusunda OpenAI "yakında" şeklinde açıklama yaparak cevap verdi.

ANDROİD KULLANICILAR BEKLEMEDE

Ayrıca OpenAI'nin orijinal iOS uygulaması duyurusunda "Android kullanıcıları, sıra sizde!" denmesine rağmen, Android kullanıcıları için hala bir ChatGPT uygulaması bulunmadığını hatırlatmakta fayda var.

"CHATGPT AVRUPA'DAN ÇEKİLEBİLİR" İDDİASI

Genişlemenin kendisi ve yapay zekaya erişimin sürekli olarak kolaylaştırılması, politikalar üzerindeki küresel tartışmayı hızlandırıyor. OpenAI CEO'su Sam Altman, şirketin yaklaşan düzenlemeler dahilinde çalışamayacağına karar vermesi halinde ChatGPT'yi Avrupa Birliği'nden çekme olasılığını dile getirmişti. 

Ancak CEO, kısa bir süre içinde "şaka yapıyorum, Avrupa'dan ayrılma planımız yok." dedi.

Bu arada Alphabet CEO'su Sundar Pichai, yapay zeka yönergelerini yürürlüğe koymak için Avrupa Komisyonu ile yakın bir şekilde çalıştığı belirtildi.

KAYNAK: HABER7
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Mahalle kafeleri Çırağan’la yarışıyor! Zıvanadan çıktılar
Bakan Işıkhan'dan asgari ücret açıklaması!