Türkiye'nin hava sahası güçleniyor: Siper-2 Blok Füzesi'nin menzili daha uzun olacak!

SSB Başkanı İsmail DEMİR, ROKETSAN Genel Müdürü Murat İKİNCİ, HAVELSAN Genel Müdürü Mehmet Akif NACAR, ASELSAN Genel Müdürü Haluk GÖRGÜN ve TUSAŞ Genel Müdürü Temel KOTİL Türkiye'nin hava savunma sistemi hakkında açıklamalarda bulundu.

Türkiye'nin hava sahası güçleniyor: Siper-2 Blok Füzesi'nin menzili daha uzun olacak!
Türkiye'nin hava sahası güçleniyor: Siper-2 Blok Füzesi'nin menzili daha uzun olacak!
GİRİŞ 03.06.2023 12:39 GÜNCELLEME 03.06.2023 12:42
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

SSB Başkanı İsmail DEMİR, ROKETSAN Genel Müdürü Murat İKİNCİ, HAVELSAN Genel Müdürü Mehmet Akif NACAR, ASELSAN Genel Müdürü Haluk GÖRGÜN ve TUSAŞ Genel Müdürü Temel KOTİL ilk defa ekip olarak soruları yanıtladı.

Savunma sanayiindeki gelişmeler, yatırımlar, ihracatlar ve füzelerden İDA’lara, uydulardan radarlara tüm sistemler masaya yatırıldı.

TAYFUN FÜZESİNDEN BAHSEDİLDİ

İlk olarak ROKETSAN Müdürü Murat İKİNCİ’nin soruları yanıtladığı programda, TAYFUN füzesindeki son gelişmeler aktarıldı. Türkiye’nin en uzun menzilli füzesi olacak TAYFUN'un, devletten hiç para alınmadan başlanılan bir proje olduğu belirtildi.
 İKİNCİ: “TAYFUN silah sistemi hem mobil, her yerden ateşlenebilmesi hem de maliyeti etkin bir çözüm olarak TSK envanterine katılması aslında Silahlı Kuvvetlerimizin vurucu gücü açısından önemli.”

SİPER BLOK-2 FÜZESİ 150 KİLOMETRELİK BİR MENZİLE ULAŞACAK!

ROKETSAN, ASELSAN ve TÜBİTAK SAGE’nin iş birlikleriyle ortaya çıkartılmış bir sistem olan SİPER Hava Savunma Sisteminin, Blok-1 füzesi ve silah sistemlerinin ROKETSAN tarafından üretilmekte olduğunu ifade eden İKİNCİ; SİPER’de 100 km’nin üzerinde bir menzile ulaşabilen bir hava savunma sistemini sahaya indirme aşamasına gelindiğini açıkladı.

İKİNCİ, ROKETSAN’ın TÜBİTAK SAGE ile birlikte geliştirdiği Blok-2 füzesinin ise 150 km’lik bir menzile ulaşacağını belirtti. SSB Başkanı İsmail DEMİR de SİPER ile ilgili açıklamalarda bulundu.

SSB Başkanı İsmail DEMİR ise SİPER’in kendi içinde tehdit kütüphanesi olacağını ve düşmanın veya muhtemel tehditlerin nasıl davrandığını, belirgin özelliklerini ayırt edebileceğini söyleyerek  şunları kaydetti: "Karşıdakinin elinde ne olduğunu, sadece hava savunma konusunda değil, denizde de karada da düşmanın elindeki bütün sistemleri çok iyi tanımanız gerekiyor ki bu konuda tedbirlerinizi ona göre geliştirin.”

FÜZE FIRLATILDIKTAN SONRA KABLOSUZ OLARAK YÖNLENDİRİLEBİLİYOR

SİPER'ın geliştirme sürecinde önemli sorumluluklar üstlenen ASELSAN Genel Müdürü Haluk GÖRGÜN ise şunları söyledi:  “Bizim ASELSAN’da yaptığımız bir veri bağı sistemimiz var, bu füzenin üzerine yerleştirilen. iki farklı konseptte bunu çalışıyoruz. Füze atıldıktan sonra hedefe son safhada yaklaştığında o arayıcı başlığın marifetiyle buluşuyor.

Yani diyelim ki burada bir RF başlık var, bu RF başlık, tehdide yaklaştığında ona tanımlanan özellikleri sayesinde ya tam gözünden vurma ya da belli bir mesafede paralanma ve harp başlığını patlatma görevini görüyor.

Ama füze fırlatıldıktan sonra olabilecek (yönlendirmeleri) tabi kendini koruma mekanizmaları da tehdit çalıştırabilir. Bu yönlendirmeleri yapabilmek adına bu sefer radarla birlikte veri bağlarıyla kablosuz haberleşme ile onu yönlendirebilirsiniz.”

KAYNAK: DEFENCETURKEY
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR 5
  • LİDER 21 10 ay önce Şikayet Et
    Saldırı ve Savunma füzeleri ile bunlara takılacak güçlü termobarik bomba başlıkları üzerinde çok ileri gidilmelidir, KEZA KIZILELMA gibi supersonik ihalar içinde.. BUNLARDA Büyük aşama kaydettiğimiz görülüyor,, Böylece SAVAŞ uçağına ihtiyaç dahi duyulmaz, REİS Sınıfı Denizaltılarımız tabiri caizse bizi Denizler hakimi yapar ve ABDnin AKDENİZ de savaş durumunda elini kolunu bağlar,
    Cevapla
  • İnanan 10 ay önce Şikayet Et
    Siper 1 Hisar RF gibi seri üretime geçmeli acilen. Çünkü uzun menzilli füzemiz fazla yok.
    Cevapla
  • Hızır ilyas HASTA 10 ay önce Şikayet Et
    MAŞALLAH MAŞALLAH MAŞALLAH
    Cevapla
  • Hakan 10 ay önce Şikayet Et
    150 km iyi inşallah daha artar ama bence en önemlisi parçacıklı patlama olmalı asla kaçamasın
    Cevapla
  • Misafir 10 ay önce Şikayet Et
    ALLAH C.C yardımcınız olsun, daha iyilerini nasib eylesin inşallah. Amin Amin Amin.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Kudüs şehidi Hasan Saklanan ile ilgili ilk bilgilere Haber7 ulaştı!
Ankara’da sokak köpeklerinden 15 yaşındaki kız çocuğuna saldırı