Kullanıcıları üzebilir: Şifre paylaşım kısıtlaması, Netflix'in işine yaradı!

Netflix'in, ABD'deki şifre paylaşımını kısıtladığı bir dönemde abone sayısında bir artış gördü. Şirket bir önceki 60 günlük ortalamasına göre yüzde 102'lik bir artış gösterdi.

Kullanıcıları üzebilir:  Şifre paylaşım kısıtlaması, Netflix'in işine yaradı!
Kullanıcıları üzebilir: Şifre paylaşım kısıtlaması, Netflix'in işine yaradı!
GİRİŞ 12.06.2023 10:27 GÜNCELLEME 12.06.2023 10:27
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Netflix'in şifre paylaşımına getirdiği kısıtlama ABD'de şimdiden işe yaramış görünüyor. Veri analiz şirketi Antenna'ya göre (The Wall Street Journal aracılığıyla), Netflix 23 Mayıs'ta ücretli paylaşım politikalarını kullanıcılara bildirdikten sonraki dört gün içinde abone sayısında büyük bir artış gördü.

Bu dönemde ortalama günlük abone sayısı 73.000'e yükselerek Netflix'in önceki 60 günlük ortalamasına göre yüzde 102'lik bir artış gösterirken Antenna, yayıncının hem 26 Mayıs hem de 27 Mayıs'ta 100.000 abone eklediğini söylüyor. Antenna'ya göre bu, Mart ve Nisan 2020'de covid ile ilgili kilitlemeler yürürlüğe girdiğinde Netflix'in topladığından daha fazla abone anlamına geliyor.

KULLANICILARIN İPTAL TEHDİDİNE RAĞMEN  ABONE SAYISI ARTTI

Netflix'in yeni şifre paylaşım politikaları, abonelerden hesaplarını haneleri dışında yaşayan en fazla iki kişiyle paylaşmaları için ayda fazladan 7,99 dolar ödemelerini istiyor.

Netflix, yatırımcıları değişikliğe tepki olarak ortaya çıkabilecek bir "iptal tepkisi" konusunda uyarmış olsa da Antenna, takip ettiği dönemde iptallerden daha fazla kayıt olduğunu söylüyor.

Netflix'ten şifre paylaşanları üzecek karar... Artık ücretli olacak!Netflix'ten şifre paylaşanları üzecek karar... Artık ücretli olacak!

Şubat ayında Netflix, aralarında Kanada, Yeni Zelanda, Portekiz ve İspanya'nın da bulunduğu ABD dışındaki birçok ülkede ücretli paylaşım uygulamasını başlattı. Şirket en son yaptığı kazanç çağrısında, baskıların bir sonucu olarak Kanada'daki abone tabanının "şu anda ABD'dekinden daha hızlı büyüdüğünü" söyledi.

 

KAYNAK: HABER7
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR 2
  • tepki 10 ay önce Şikayet Et
    iyi de birisi gider birisi gelir bu normal durum eski uyenin ustune gelen olur ise yuklelir yoksa giden gelen ayni ise degisen bir sey olmaz
    Cevapla
  • tepki 10 ay önce Şikayet Et
    zaten bunlarin hepi iptv var tek tek para vermem zaten cok dizi film ise nette cikiyor her yere uye olmam
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İzmir'de ortalık savaş alanına döndü!
Kassam’dan İsrail’e çifte darbe! ‘Ordusunu vur, kamuoyuna yön ver’