Türk teknoloji startupları yatırım fırsatları için Londra'da

Türk teknoloji startupları, İngiltere'nin başkenti Londra'da girişimlerini tanıtırken uluslararası oyuncularla bir araya geldi.

GİRİŞ 13.06.2023 20:21 GÜNCELLEME 13.06.2023 20:21
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Türk girişimciler Mustafa Nafi Kaya ve Ataer Argüder tarafından kurulan Academia Park London, Türk girişimlerini tanıtmak amacıyla London Tech Week kapsamında "Türkiye'de Teknoparkların Durumu" ve "Risk Sermayesi ve Silikon Vadisi'ndeki Durum" oturumları düzenledi.

Academi Park Kurucu Ortağı ve CEO'su Ataer Argüder'in moderatörlüğünü yaptığı ilk oturumda YTÜ Yıldız Teknopark Uluslararası İlişkiler ve Yatırımcı İlişkileri Direktörü Baran Kılıçer ve Teknopark İstanbul Cube Incubation Müdür Yardımcısı Ozan Evren, Türkiye'deki startup ekosistemini değerlendirirdi.

İkinci oturumda ise Metis Ventures kurucularından Genel Müdür Yiğit Aslan ve Merve Zabcı ile San Francisco merkezli Founders Network kurucusu Kevin Holmes, yatırımcı potansiyeli ve fon imkanlarını ele aldı. Oturumların ardından 14 Türk girişimci, projelerine ilişkin sunumlar yaptı.

TÜRK GİRİŞİMLERİ LONDRA'DAN DÜNYA PAZARLARINA AÇILABİLİR

Academi Park Kurucu Ortağı ve CEO'su Ataer Argüder, Londra'nın teknoloji firmaları için Silikon Vadisi'nden sonraki en büyük piyasa olduğunu ve geçen yıl bu alanda 30 milyar dolar yatırım yapıldığını söyledi.

Türk girişim firmalarının dünya sahnesine çıkması için Londra'nın önemli bir merkez olduğunu anlatan Argüder, "Academia Park ile Türk yatırımcılarının Londra'ya gelişlerini hızlandıran bir yapı kurmak istedik. Bu kapsamda gelecek ay Londra'da bir kampüsümüz açılacak ve Türkiye'den gelen startuplar için burada pazara giriş programları hazırladık. Teknoparklarla köprü işler yapmak ve Türk startupları için bir başarı hikayesi çıkarmak istiyoruz." diye konuştu.

Gelecek ay Academia Park kampüsünün açılışıyla ilk Türk startuplarının Londra'da programlara katılmaya başlayacağını kaydeden Argüder, daha büyük şirketlerin satışlarını artırmalarını sağlamak için de programlar düzenleyeceklerini dile getirdi.

"TÜRK FİRMALARININ BURADA YATIRIM ÇEKEREK DÜNYAYA AÇILMASINI HEDEFLİYORUZ"

Academi Park Kurucu Ortağı Mustafa Nafi Kaya ise, Akademia Park'ın Londra'da pazara girmek isteyen Türk girişimler için bir teknopark şeklinde faaliyet göstereceğini ifade ederek, "Türkiye'ye döviz ve istihdam kazandırmayı, Türk firmalarının burada yatırım çekerek dünyaya açılmasını hedefliyoruz." dedi.

Kaya, ilk etapta yatırım arayan ve Türkiye’deki teknoparklarla iş birliğiyle seçilen 34 startupun Temmuz 2023 itibarıyla Academia Park London bünyesindeki programlara katılacağını ve yatırım arayacağını, bu sayının bir yıl içerisinde 100'e ulaşabileceğini sözlerine ekledi.

Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 1
  • Misafir 10 ay önce Şikayet Et
    Neden LONDRA, İstanbul değil, neden??
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Erdoğan'ın duyurduğu haber ses getirdi! ABD'li dergi yazdı: Bir sonraki süper güç...
İsrail ile anlaşmayı iptal et çağrısına cevap! Ürdün kararını duyurdu