Twitter'dan sürpriz özellik... Elon Musk, gözünü YouTube kullanıcılarına dikti!

Elon Musk, Twitter üzerinden bir kullanıcının televizyonlar için video uygulaması istediğini belirttiği tweete "Geliyor" yazarak cevap verdi. Şirketin çok yakın bir zamanda TV'ler için YouTube benzeri bir uygulama sunması bekleniyor.

Twitter'dan sürpriz özellik... Elon Musk, gözünü YouTube kullanıcılarına dikti!
Twitter'dan sürpriz özellik... Elon Musk, gözünü YouTube kullanıcılarına dikti!
GİRİŞ 19.06.2023 12:25 GÜNCELLEME 19.06.2023 12:32

Bir kullanıcı Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda televizyonlar için tıpkı YouTube benzeri bir video uygulamanın gelmesi gerektiğini belirtti. Kullanıcının isteğine sessiz kalmayan Elon Musk tweet'e "Geliyor" diyerek yanıt verdi.

ELON MUSK KULLANICININ İSTEĞİNE KAYITSIZ KALMADI

Twitter'da S-M Robinson hesabına sahip bir kullanıcı "Akıllı TV'ler için bir Twitter video uygulamasına gerçekten ihtiyacımız var. Twitter'da bir saat boyunca video izlemeyeceğim." dedi.

Ardından kullanıcı Musk'ın cevabına tweet atarak karşılık vererek "Takdir ediyorum. YouTube aboneliğimi iptal edebileceğim ve bir daha asla bakmayacağım bir gün görebiliyorum." dedi.

New York Post'un Reuters'e dayandırdığı haberine göre, Elon Musk Twitter'da çeşitli değişiklikler yapıyor ve bunlardan biri de sosyal medyanın video, içerik oluşturucu ve ticaret ortaklıklarına odaklanması olarak görülüyor.

YOUTUBE KULLANICILARINI TWİTTER'A ÇEKMEYE ÇALIŞIYOR

Daha önce Musk, Twitter'ın yakında içerik oluşturuculara yanıtlarında sunulan reklamlar için beş milyon ABD doları tutarında bir ödeme bloğu ile ödeme yapmaya başlayacağını söylemişti.

Musk Cumartesi günü."Birkaç hafta içinde Twitter, içerik oluşturucularına yanıtlarında sunulan reklamlar için ödeme yapmaya başlayacak. İlk blok ödeme toplam 5 milyon ABD doları tutarında. İçerik oluşturucunun doğrulanmış olması gerektiğini ve yalnızca doğrulanmış kullanıcılara sunulan reklamların sayılacağını unutmayın."  ifadelerinin yer aldığı bir tweet atmıştı.

TWİTTER'A İKİ SAATLİK VİDEOLAR YÜKLENEBİLİYOR

Twitter ayrıca doğrulanmış üyelerinin 2 saat uzunluğunda videolar yüklemesine izin veren yeni bir güncelleme yayınladı.

Musk Twitter'da "Twitter Blue Verified aboneleri artık 2 saatlik videolar (8 GB) yükleyebilir!" diye yazarak yeni özelliği duyurmuştu.

Şirket ayrıca Twitter Blue sayfasını değiştirdi ve ücretli kullanıcılar için video dosya boyutu sınırının artık 2 GB'den 8 GB'ye yükseltildiğini söyledi. Daha önce daha uzun video yükleme yalnızca web üzerinden mümkünken, şimdi iOS uygulaması aracılığıyla da mümkün.

Bu değişikliklere rağmen, yükleme için maksimum kalite hala 1080p. Musk'ın haberi duyurmasından kısa bir süre sonra, birçok sosyal medya kullanıcısı yorum bölümünü doldurdu ve düşüncelerini paylaştı.

KAYNAK: HABER7
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İngiltere'den Hamas sürprizi! Teklifi duyurdular: Umarım kabul ederler
Bedeni eridi, azmi sapasağlam... Ebu Ubeyde’de 200 günde büyük değişim