Yeni kuralları belli oldu: Taklit kanallara 'engel' şoku!

YouTube'un güncellenen yönergeleri, kanalların hayran hesabı olup olmadıklarını açıklama zorunluluğu getiriyor. Yeni kurallara göre taklit kanalları önce uyarılacak sonra ise engellenecek.

GİRİŞ 24.06.2023 12:01 GÜNCELLEME 24.06.2023 15:29

YouTube, hayran kanallarının, hesaplarının odaklandığı şirketi veya sanatçıyı temsil etmediklerini kanal adlarında veya tanıtıcılarında açıkça belirtmelerini zorunlu kılmak için taklitçilikle ilgili yönergelerinde bazı değişiklikler yapma kararı aldı.

Güncellenen yönergeler 21 Ağustos 2023 tarihinde yürürlüğe girecek.

TAKLİT KANALLARA İZİN VERİLMEYECEK

Şirket, bir hayran hesabı olduğunu iddia eden, ancak aslında başka bir kanal gibi davranan ve içeriklerini yeniden yükleyen kanallara platformda izin verilmeyeceğini belirtiyor. Buna ek olarak, başka bir kanalla aynı isme, avatara ya da banner'a sahip olan ve tek farkı isme bir boşluk eklenmesi ya da O harfinin yerine sıfır konulması olan kanallara da izin verilmeyecek.

Kullanıcıların ayrıca bir kişinin adını ve görüntüsünü kullanarak bir kanal kurmasına ve daha sonra diğer kanallara o kişi tarafından gönderilmiş gibi yorumlar göndermesine izin verilmeyecek. Bu politikayı ihlal edecek bir başka davranış örneği de, kanal açıklamasında bir hayran hesabı olduğunu iddia eden ancak kanal adında veya tanıtıcısında bunu açıkça belirtmeyen kanalları kapsıyor.

ÖZGÜN KANALLARIN HAKLARI DAHA İYİ KORUNACAK

Şirket bir blog yazısında "Bu güncelleme, gerçek hayran kanallarının favori içerik oluşturucularınızı nasıl kutlayabileceğinizi tam olarak bilmelerine yardımcı olurken, aynı zamanda orijinal içerik oluşturucuları onları taklit eden içerik ve kanallardan koruyacaktır. Bu güncelleme aynı zamanda izleyicilerin etkileşimde bulundukları ve takip ettikleri kanallar tarafından yanlış yönlendirilmemesini ve içerik oluşturucuların adlarının ve benzerliklerinin kötü amaçlarla kullanılmamasını sağlayacaktır." dedi.

YouTube'un geçmişte hayran hesaplarıyla ilgili katı bir politikası yoktu. Ancak yeni kurallarla birlikte artık hayran hesapları, kanallarının silinmesini önlemek için aslında sadece hayran hesabı olduklarını beyan etmek zorundalar. YouTube'un yeni politikası, bir kanalın ya da kanaldaki içeriğin "reklamı yapılan mal ve hizmetlerin kaynağı" konusunda kafa karışıklığına neden olması durumunda, buna izin verilmeyebileceğini açıkça ortaya koyuyor.

KAYNAK: HABER7
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Nijerya'dan ABD'ye tehdit gibi çağrı! Milyonlarcası kaçırılmış: Hepsini iade edin
Son dakika: Erdoğan ile Bahçeli arasındaki sürpriz görüşme sona erdi!