Meta'dan artırılmış gerçeklik için abonelik hizmeti!

Meta'nın yeni artırılmış gerçeklik gözlüğü için 'Meta Quest+ abonelik hizmetini yakın bir zamanda sunmayı düşündüğü iddia ediliyor.

Meta'dan artırılmış gerçeklik için abonelik hizmeti!
Meta'dan artırılmış gerçeklik için abonelik hizmeti!
GİRİŞ 27.06.2023 12:54 GÜNCELLEME 27.06.2023 12:55

Meta'nın, her ay en iyi iki oyuna erişmelerini sağlayan Meta Quest+ abonelik hizmetini başlatacağı iddia ediliyor.

Meta Quest+ olarak adlandırılan sanal gerçeklik aboneliğinin ücreti aylık 7,99 ABD doları veya yıllık 59,99 ABD dolar olarak belirlendi.

Şirketin bu hamlesi Apple'ın geçtiğimiz haftalarda tanıttığı vision pro modeline dayandırıldı. Apple'ın yeni artırılmış gerçeklik gözlüğü vision pro'yu değerlendiren Mark Zuckerberg, ürünü eleştiri yağmuruna tutmuştu.

SONBAHARDA PİYASAYA SUNULMASI BEKLENİYOR

Mark Zuckerberg Pazartesi günü yaptığı açıklamada Meta Quest+'ı doğrulayarak şu anda Quest 2 ve Pro için mevcut olduğunu belirtti. Artırılmış gerçeklik gözlüğünün bu sonbaharda piyasaya çıktığında Quest 3 desteğini de barındırdığı belirtiliyor.

Sunulacak ilk oyunlar aksiyon-ritim oyunu FPS Pistol Whip ve arcade macera oyunu Pixel Ripped 1995.

Ağustos ayında oyuncular Walkabout Mini Golf ve Mothergunship oyunlarını deneyimleyebilecekler.

PLAYSTATİON VR GÖZLÜĞÜNDEN FARKLI OLARAK;

Meta'nın abonelik hizmeti, şirketi PlayStation Plus aboneliği aracılığıyla VR oyunları sunmayan PlayStation'dan ayıracak.

Şirket duyurusunda "Abonelik hizmetleri, Blockbuster günlerinden bu yana paranızın karşılığını daha fazla almanın harika bir yolu olmuştur. Aylık 60 USD'ye varan değeriyle Meta Quest+, uygun fiyatı özel bir deneyimin rahatlığıyla birleştiriyor. Meta Quest oyuncularına kulaklıklarının sunduğu her şeyi keşfetmeleri için yeni bir yol sunmaktan heyecan duyuyoruz." ifadelerine yer verdi.

KAYNAK: HABER7
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Erdoğan-Özel görüşmesindeki boş koltuğun perde arkası
Kadınların futbol maçında kavga çıktı! 7 kişi yaralandı...