Bir devrin sonu... Cep telefonlarına gerek kalmayacak!

Eski Apple çalışanları tarafından kurulan Humane şirketi, cep telefonlara olan ihtiyacı ortadan kaldırabilecek yeni bir teknoloji geliştirdiklerini belirtti. Söz konusu teknolojinin giysi tabanlı giyilebilir bir cihaz olduğu iddia ediliyor.

GİRİŞ 03.07.2023 09:17 GÜNCELLEME 03.07.2023 17:28
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Teknoloji dünyasında derin yankı uyandıracak ve belki de bir devrin sonunu getirecek olan teknoloji tanıtıldı. Söz konusu teknolojisinin mevcut cep telefonlarını tarihin tozlu raflarına göndereceğinden bahsediliyor.

Eski Apple çalışanları tarafından kurulan ve yapay zeka öncelikli ve akıllı telefon sonrası bir gelecek hakkında büyük vaatlerde bulunan Humane şirketi, bugün ilk cihazının Humane Ai Pin olarak adlandırılacağını duyurdu.

BU YIL İÇİNDE PİYASAYA SÜRÜLMESİ BEKLENİYOR

Qualcomm ortaklığıyla "gelişmiş bir Snapdragon platformu" tarafından desteklenecek ve bu yıl içinde piyasaya sürülecek.

Humane, Ai Pin'in nasıl çalıştığı, tam olarak ne yapacağı ve hatta neye benzediği konusunda gizemli olmaya devam ediyor.

Humane tarafından geliştirilen teknoloji, en son Nisan ayında TED konferansı sırasında ortaya çıkmıştı; kurucu ortak Imran Chaudhri sahnede bu aygıtın demosu için tanıtım yapmıştı.

Chaudhri, TED konuşması sırasında cihazı sesli asistan olarak kullanırken, telefon görüşmeleri yaptı, gününün otomatik bir özetini aldı, bir çikolatanın beslenme bilgilerini almak için fotoğrafını çekti ve geliştirilen aygıt sayesinde eline küçük bir yeşil ekran yansıtmıştı.

Humane AI Pin

"GİYSİ TABANLI GİYİLEBİLİR CİHAZ"

Sunum sırasında bu aygıtın tam olarak nasıl takılması gerektiğine dair bilgiler belirtilmedi. Humane ayrıca adını duyurduğu basın bülteninde "giysi tabanlı giyilebilir cihaz" olarak adlandırıyor.

Humane'in dün yayınlanan bülteninde isim dışında dikkat çeken tek şey 22 kez "AI" kelimesinin kullanılması ve Pin'in "bağlamsal ve ortam hesaplama etkileşimlerini mümkün kılan bir dizi sensör kullanması." 

Humane'in yavaş bilgi akışının önümüzdeki birkaç ay boyunca devam edeceği düşünülüyor. Bu yüzden cihazı bir şeyler yapmak için nasıl kullanmanız gerektiği, buluta nasıl bağlandığı, bir projektörün neden bir telefon ekranından daha iyi olup olmadığı ve tüm bunların ne kadara mal olacağı bilinmiyor.

Humane AI Pin

KAYNAK: HABER7
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR 7
  • Maraşlı fatih 9 ay önce Şikayet Et
    Yazın gocukla mı gezecek millet
    Cevapla
  • C.M. 9 ay önce Şikayet Et
    Kâğıdın kokusunu özleyen kimse yok mu?
    Cevapla
  • vatandaş 9 ay önce Şikayet Et
    çok saçma, benim 15 sene önce düşündüğüm, seffaf ele ve bileceğe takılabilecek bir çeşit biyonik eldiven güneş ve bioenerjiyle çalışıyor. ister avucunun içine çevir ister elinin üstüne oradan istediğin yapabiliyorsun, deniz anası gibi
    Cevapla
  • Misafir 9 ay önce Şikayet Et
    uzak durun. artık nesneler değil doğrudan insan humane hedefte malzeme
    Cevapla
  • Ayyildizim 9 ay önce Şikayet Et
    Bi eksiklik hissederiz gibime geliyo
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
IMF'den Türkiye'ye övgü: Merkez Bankası doğru yolda
ABD'li generalden Türkiye açıklaması: Heyecan verici bir dönemdeyiz