Çip savaşı büyüyor... AB, Japonya ile işbirliğini güçlendirmek için harekete geçti!

Avrupa Birliği (AB) sanayi şefi Thierry Breton Pazartesi günü yaptığı açıklamada, AB ve Japonya çip işbirliğinin derinleşeceğine dair olumlu mesajlar verdi.

Çip savaşı büyüyor... AB, Japonya ile işbirliğini güçlendirmek için harekete geçti!
Çip savaşı büyüyor... AB, Japonya ile işbirliğini güçlendirmek için harekete geçti!
GİRİŞ 03.07.2023 16:17 GÜNCELLEME 03.07.2023 16:17

Avrupa Birliği (AB) sanayi şefi Thierry Breton Pazartesi günü yaptığı açıklamada, ülkelerin savunma, elektronik ve otomotiv sektörleri için hayati önem taşıyan bir teknoloji üzerindeki kontrollerini güçlendirmek amacıyla Japonya ile yarı iletkenler konusundaki işbirliğini derinleştireceklerini söyledi.

Breton, AB ve Japonya'nın çip tedarik zincirini izlemek ve araştırmacı ve mühendislerin değişimini kolaylaştırmak için birlikte çalışacağını söyledi. AB'nin ayrıca blok içinde faaliyet göstermeyi düşünen Japon yarı iletken şirketlerini de destekleyeceği biliniyor.

Breton, hükümet ve şirketlerle çipler ve yapay zeka konusunda işbirliğini görüştüğü Tokyo'da Reuters'e verdiği demeçte, "Yarı iletkenlerin tedarik zincirini güvence altına almanın son derece önemli olduğuna inanıyoruz" dedi.

AVRUPA BİRLİĞİ JAPONYA İLE TİCARİ İLİKİLERİNİ GÜÇLENDİRMEK İSTİYOR

AB ve Japonya arasında derinleşen işbirliği, Çip gibi ileri teknoloji alanındaki yeteneklerini arttırmayı hedefleyen Çin'e olan bağımlılığını azaltma sözü verdiği bir döneme denk geliyor.

Breton, "Sadece riski azaltmak istediğimizi açıkça belirttik," dedi.

Breton ayrıca ilk AB-Japonya Dijital Ortaklık bakanlık görüşmeleri için Japonya'nın Dijital İşlerden Sorumlu Bakanı Taro Kono, İçişleri ve İletişim Bakanı Takeaki Matsmoto ve Ekonomi Ticaret ve Sanayiden Sorumlu Devlet Bakanı Fusae Ota ile bir araya geldi.

Ortak açıklamada, denizaltı kablo bağlantısı, yarı iletkenler ve siber güvenlik ile dijital ekonominin diğer alanlarında işbirliği yapma konusunda anlaştıkları belirtildi.

AB YAPAY ZEKA NEDENİYLE ÇİP TEDARİKİNDE HIZLANMAK İSTİYOR OLABİLİR!

Breton daha sonra düzenlediği basın toplantısında tartışmanın büyük bir kısmının yapay zeka ile ilgili olduğunu söyledi. Gelecek yılın ilk yarısında Brüksel'de bir görüşme turunun daha yapılacağını söyledi.

KAYNAK: HABER7
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Yerli uçak gemisinde ilk adım: Türkiye'nin savunma gücünü artıracak...
Borsada rekor: 10 bin puan aşıldı!