AMD, yapay zeka için optimize edilmiş ROCm 5.6'yı piyasaya sürüyor!

​AMD yaptığı açıklama ile AMD ROCm 5.6 açık yazılım platformunu piyasaya sürdüğünü duyurdu. AMD Yapay Zeka grubunun Kıdemli Başkan Yardımcısı Vamsi Boppana, ROCm 5.6'nın bazı yeni özelliklerini de açıkladı.

AMD, yapay zeka için optimize edilmiş ROCm 5.6'yı piyasaya sürüyor!
AMD, yapay zeka için optimize edilmiş ROCm 5.6'yı piyasaya sürüyor!
GİRİŞ 04.07.2023 16:58 GÜNCELLEME 04.07.2023 16:59

AMD yaptığı açıklama ile AMD ROCm 5.6 açık yazılım platformunu piyasaya sürdüğünü duyurdu. AMD Yapay Zeka grubunun Kıdemli Başkan Yardımcısı Vamsi Boppana, ROCm 5.6'nın bazı yeni özelliklerini de açıkladı.

Yapay Zeka ve LLM iş yükleri için ROCm 5.6 şu avantajları sağlıyor;

  • Hugging Face ünitesi test paketinin ROCm QA'ya entegrasyonu
  • PyTorch 2.0 indüktör modunda OpenAI Triton için artımlı destek
  • PyTorch, TensorFlow ve JAX için ROCm aracılığıyla OpenXLA desteğini etkinleştirmek için daha geniş topluluk desteği. 

HPC uygulamaları için ROCm 5.6, FFT, BLAS gibi çeşitli matematik kitaplıklarında ve HPC uygulamaları için temel oluşturan çözücülerde iyileştirmeler ve kurulum, ROCgdb (CPU-GPU entegre hata ayıklayıcı), belgeler ve ROCm profil oluşturucu dahil olmak üzere ROCm geliştirme ve dağıtım araçlarında geliştirmeler sunuyor. 

AMD, önümüzdeki aylarda, OpenAI Triton ve OpenXLA derleyicileri için AMD desteğiyle gelen MLIR altyapı iyileştirmeleri de dahil olmak üzere çerçeveleri ve arka uç derleyicilerini optimum performans için daha da optimize edecek. Müşteriler, Hugging Face'teki AMD merkezinde AMD çözümleri için optimize edilmiş ek açık kaynaklı yapay zeka modelleri de bekleyebilirler. 

Ek olarak AMD, bu yılın sonlarında, AMD ROCm için resmi desteğin seçili AMD RDNA 3 tabanlı GPU'lar için sunulmaya başlayacağını açıkladı. Linux'ta RDNA 3 tabanlı GPU'lar için resmi desteğin, 48 GB Radeon PRO W7900 ve 24 GB Radeon RX 7900 XTX'ten başlayarak, ek kartlar ve genişletilmiş yeteneklerle birlikte bu sonbaharda kullanıma sunulması planlanıyor.

KAYNAK: HABER7
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Selçuk Bayraktar'dan KIZILELMA paylaşımı: Karalamalar ne kadar alçakça olursa olsun...
Kelime-i Tevhid bayrağı taşıyan gence saldırmıştı! O gencin ilk ifadesi ortaya çıktı