13 yaşındaki kız ailesinin tüm birikimini sıfırladı!

13 yaşındaki bir çocuk, kendisi ve arkadaşları için mobil oyun ürünleri satın alarak annesinin banka hesabını sıfırladı. Şok yaşayan annesi parasının tamamını geri almak için gerekli işlemleri başlatsa da harcanan paraları geri alamadı.

13 yaşındaki kız ailesinin tüm birikimini sıfırladı!
13 yaşındaki kız ailesinin tüm birikimini sıfırladı!
GİRİŞ 05.07.2023 17:01 GÜNCELLEME 05.07.2023 17:01
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Çin'de 13 yaşındaki bir kız çocuğu bu yıl ailesinin parasının yaklaşık 64 bin dolarını mobil oyunlara harcayarak onların bilgisi dışında tasarruf hesaplarını tamamen boşalttı.

Bölgesel bir TV kanalı olan Elephant News'e göre, Gong Yiwang bu yaşadığı şoku, Mayıs ayı sonlarında kızının yatılı okulundaki bir öğretmenden çocuğun parayla oynanan oyunlara bağımlı olduğundan endişe eden bir telefon almasının ardından öğrendi.

SINIF ARKADAŞLARI İÇİN DE ÖDEME YAPMIŞ

Gong banka hesabını kontrol ettiğinde sadece yedi sentlik bir bakiye kaldığını fark etti.

Elephant News'e göre, daha sonra kızının Ocak ayından Mayıs ayına kadar oyun hesapları satın almak için yaklaşık 16.800 dolar ve oyun içi satın alımlar için yaklaşık 30 bin dolar harcadığını anladı.

Küçük kızın ayrıca kendileri için oyun ürünleri satın almak isteyen en az 10 sınıf arkadaşına da para aktardığı ve böylece aylarca süren harcamaların toplam maliyetinin yaklaşık 64 bin dolara ulaştığı belirtildi.

Elephant News'e konuşan Gong, "13 yaşında bir kızın bunu yapabileceğini hiç düşünmemiştim. Şaşkınlık içindeyim; kafam patlayacakmış gibi hissediyorum." dedi.

ANNESİ KART ŞİFRESİNİ KIZINA SÖYLEMİŞ

Konuşurken ağlayan Gong'un kızı Elephant News'e annesinin banka kartını cep telefonuna bağladığını ancak paranın nereden geldiğini ya da ne kadar harcadığını bilmediğini söyledi. Annesinin daha önce başka bir şey satın almak istediğinde hesabın şifresini kendisine söylediğini hatırladığını söyledi.

Okul arkadaşlarının onun yeni keşfettiği harcama gücünü fark ettiklerini ve para için onu rahatsız ettiklerini söyledi.

13 yaşındaki küçük kızın "Eğer onlara göndermezsem, bütün gün beni rahatsız edeceklerdi. Öğretmene söylersem, öğretmenin aileme söyleyeceğinden ve ailemin kızacağından korkuyordum," dediği belirtildi.

ÖDEMELERİ GİZLEMEK İÇİN SOHBET KAYITLARINI SİLDİ

13 yaşındaki küçük kızın ödemeleri ailesinden gizlemek için sohbet ve işlem kayıtlarını da sildiği belirtildi.

Gong, geri ödeme talebinde bulunmak için çeşitli ödeme platformlarına ulaştığını ancak henüz tüm meblağdaki kayıplarını telafi edemediğini söyledi.

Insider tarafından görülen verilere göre, kızın harcama alışkanlıklarının hikayesi Mayıs ayı sonlarında Çin'de viral oldu ve Çin'in Twitter versiyonu olan Weibo'da 140 milyondan fazla görüntüleme aldığı belirtildi.

ÇİN HÜKÜMETİ OYUN BAĞIMLILIĞINA KARŞI YASAKLARI UYGULUYOR

Çin'de artan oyun bağımlılığı, ülkenin gençlere ve çocuklara interneti kısıtlamak için adım atmasına neden oldu. Buna göre ülkedeki gençlerin haftada üç saatten fazla video oyunu oynamaması gerekiyor; Çin hükümeti konuyla ilgili bu hedefe doğru istikrarlı bir şekilde ilerlediğini söyledi.

KAYNAK: HABER7
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR 8
  • sarılırım 9 ay önce Şikayet Et
    Bizden para istediklerinde alayını kapının önüne koydum sonra onlar ısrarla gelmek istediler almadım sildim.
    Cevapla
  • zafer gülten 9 ay önce Şikayet Et
    bu internet oyunlarına bir düzenleme gelmeli,internette ücretsiz yazan bir oyun indirdim,ama ne ücretsizi,para ile şunu bunu almadan oyunu oynıyamıyorsun.tam çocuk kandırma tuzağı.
    Cevapla
  • Bora 9 ay önce Şikayet Et
    Ee verirsen çocuğa rezil eder
    Cevapla
  • Bora 9 ay önce Şikayet Et
    Ee verirsen çocuğa rezil eder
    Cevapla
  • Murat 9 ay önce Şikayet Et
    Bu sene eşim ve oğlumun telefonlarından oyun satın alındı diye fazladan 500 TL telefon faturası geldi. İşin garibi sozkonusu oyunu oynayan kimse yok. İtiraz ettiğimizde müşteri hizmetleri size mesaj gelmiş sizde onay vermişsiniz dedi ama söz konusu onay mesajlarını bulamadık. Müşteri hizmetleri de açıklama yapamadı. Çevremizde farklı kişilerde de benzer harcamalar yapılmış.
    Cevapla
  • Samsun'lu 9 ay önce Şikayet Et
    Operatörler mobil ödemesi açık hatlardan bu işleri kolayca yapıyorlar sizde ispat edemiyorsunuz. İşini çözümü hatlarınızdaki mobil ödemeyi kapatırsanız sorun çözülmüş olur.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Paramotor ile sürat denemesi yapan pilot 25 metreden yere çakıldı!
Beşiktaş'ta çok sayıda araç birbirine girdi! Ortalık savaş alanına döndü