Mark Zuckerberg'den tepki çeken paylaşım... Kendisi bile güvenmiyor!

Mark Zuckerberg 4 Temmuz Instagram paylaşımında çocuklarının yüzlerini gizlediği için ikiyüzlülükle suçlandı. Facebook ve Instagram geçmişte insanların mahremiyetini ihlal etmekle suçlanmıştı.

GİRİŞ 08.07.2023 17:40 GÜNCELLEME 08.07.2023 17:47
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Meta'nın CEO'su Mark Zuckerberg, 4 Temmuz'da yapmış olduğu paylaşıma bir kullanıcı tarafından gelen yorumla birlikte yine gündeme geldi.

Mark Zuckerberg, Facebook'un kurucusu ailesinin 4 Temmuz fotoğrafını paylaşıp kızlarının yüzlerini emojiyle gizlemesinin ardından kullanıcılar tarafından tepkiyle karşılanıyor. Zuckerberg, sosyal medya paylaşımındaki tutumundan dolayı ikiyüzlülükle eleştiriliyor.

Meta'nın CEO'su, Bağımsızlık Günü'nü kutlamak için sahibi olduğu sosyal medya platformu olan Instagram'da kendisinin, eşi Priscilla Chan'in ve üç kızları Aurelia, Maxima ve August'un bir fotoğrafını paylaşmıştı.

ÇOCUKLARININ YÜZLERİNİ EMOJİYLE GİZLEDİ

Gönderinin başlığında "Mutlu 4 Temmuzlar!" yazıyor ve içerikte "Bu yıl için minnettar olacağımız çok şey var. Büyük kızlar büyüdükçe, onlarla Amerika'nın neden bu kadar harika olduğu hakkında konuşmayı seviyorum. Yakında küçük Aurelia ile de konuşmayı dört gözle bekliyorum." ifadeleri yer alıyor.

Büyük bir tepki seliyle karşılaşan Zuckerberg'in paylaşımını gören bazı kullanıcılar, Facebook ve Instagram'ın geçmiş yıllarda insanların mahremiyetini ihlal etmekle suçlandığını hatırlattı ve Zuckerberg'in bu kadar olaydan sonra çocuklarının mahremiyetini korumaya çalışmasının tamamen ikiyüzlülük olduğunu savundu.

O BİLE GÜVENMİYOR!

Fotoğrafla ilgili yapılan eleştiri yüklü en çok dikkat çeken yorumlardan biri, "Zuck bile çocuklarının yüzlerini koymak için platformlarına güvenmiyor" diyen bir Instagram kullanıcısından geldi.

Mayıs ayında Federal Ticaret Komisyonu, Facebook'u 2020 tarihli bir kararı ihlal etmekle ve ebeveynleri çocuklarının Messenger Kids uygulamasında kimlerle iletişim kurduğunu kontrol etme becerileri konusunda yanıltmakla ve geliştiricilerin özel kullanıcı verilerine ne tür bir erişimi olduğunu yanlış beyan etmekle suçladı.

ZUCKERBERG'İN SKANDALLARI BİTMİYOR

Aynı yıl, Avrupa Birliği Meta'ya kullanıcı verilerini ABD'ye aktardığı için 1,3 milyar dolar para cezası vermişti. Ayrıca kurumun kullanıcıları ABD casus ajanslarından yeterince korumadığını söylemişti. Meta para cezasına itiraz edeceğini söylese de verilen kararda değişikliğe gidilmedi.

Şirket 2022 yılında, Facebook'un milyonlarca kullanıcının kişisel verilerinin izinsiz olarak Donald Trump'ın 2016 başkanlık kampanyasını destekleyen Cambridge Analytica firmasına verilmesine izin verdiğini iddia eden bir davayı çözmek için 725 milyon dolar ödedi.

Dünyayı sarsan reklam filmi: Çocuklarınızı koruyun | Haber7.com

ÇOCUKLARINIZI KORUYUN!

Deutsche Telekom ve üretici ajans adam&eveBERLIN tarafından hazırlanan yeni bir kampanya, verilerin kötüye kullanımı ve yapay zekanın (AI) yükselişi sayesinde ebeveynlerin karşı karşıya kaldığı artan riskleri ortaya koyuyor.

Hızla gelişen Deepfake teknolojisinin çocukların resimleri üzerinde nasıl bir etki bırakacağına dikkat çekmek isteyen firma, çok konuşulacak bir reklam filmi hazırladı.

Firma özellikle de sosyal medya hesapları üzerinden çocukların görüntülerinin paylaşılmaması gerektiğine vurgu yaparak ebeveynleri söz konusu teknoloji için hazırladığı reklam filmiyle uyardı.

KAYNAK: HABER7
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR 10
  • Ertuğrul 9 ay önce Şikayet Et
    Lanetli iblisin lanetli şeytani
    Cevapla
  • Misafir 9 ay önce Şikayet Et
    iblis
    Cevapla
  • ebabil 65 9 ay önce Şikayet Et
    çakal oğlu çakal
    Cevapla
  • Ferhat 9 ay önce Şikayet Et
    LGBT karşıtı Elon Musk'un Twitter'ını tercih ederim
    Cevapla
  • Vatansever 9 ay önce Şikayet Et
    Adam kizlarinin yuzunu gostermek zorunda mi?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Öğretmenlik atama taban puanları 2024 tablosu netleşti!
Tekirdağ'da skandal görüntü! Belediye aracıyla dereye atık