Rekor IMEI kaydı başvurusuna çözüm

Yolcu beraberi kayıt altına alınan tüm cihazların eşleştirme işlemleri kısa sürede tamamlanacak.

Rekor IMEI kaydı başvurusuna çözüm
Rekor IMEI kaydı başvurusuna çözüm
GİRİŞ 10.07.2023 09:06 GÜNCELLEME 10.07.2023 09:06

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan kararla yolcu beraberinde getirilen telefon kullanım harcı 6 bin 91 liradan 20 bin liraya çıkarıldı. Artıştan etkilenmemek isteyen vatandaşlar 7 temmuzda, yılın ilk 6 ayında kaydedilen telefonu tek bir günde kaydetti. Yoğunluktan dolayı bazı vatandaşlar e-Devlet üzerinden kayıt işlemini yaptıklarını ancak GSM bağlantılarını kullanamadıklarını sosyal medyadan paylaşmıştı. Yetkililerden elde edilen bilgide yolcu beraberi kayıt altına alınan tüm cihazların ek kısa sürede eşleştirme işlemlerinin tamamlanacağı bilgisi iletildi.

7 Temmuz 2023 tarihinde yapılan yolcu beraberi telefon kayıt sayısı neredeyse 2023 yılında yapılan kayıt sayısına eşit şekilde gerçekleşti.

2 AŞAMALI EŞLEŞTİRME YAPILIYOR

E-devlet üzerinden gerçekleştirilen kayıtların ardından eşleştirme işlemleri otomatik olarak sağlanıyor. Eşleştirme işlemleri iki aşamalı ilk aşama BTK tarafından ikinci aşama ise ilgili operatörce gerçekleştiriliyor.

Hat eşleştirme işlemleri ise sistem tarafından gerekli kontroller gerçekleştirildikten sonra tamamlanıyor. Yolcu beraberi kayıt altına alınan tüm cihazların ek kısa sürede eşleştirme işlemlerinin tamamlanacağı bilgisi iletildi.

Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Netanyahu için geri sayım! Tutuklama emri çıkabilir
Başkan Erdoğan, fotoğraf çektirmek için yanına gelen vatandaşa sigarayı bıraktırdı!