SpaceX, 54 Starlink uydusunu daha yörüngeye fırlattı!

SpaceX roketi 54 Starlink uydusunu fırlattıktan sonra rekor kıran 16. uçuşunda denize yeniden indi. Bu SpaceX'in 247. görevi olarak biliniyor. Şirketin 30 bin uyduyu daha göndermek için onay almaya çalıştığı biliniyor.

SpaceX, 54 Starlink uydusunu daha yörüngeye fırlattı!
SpaceX, 54 Starlink uydusunu daha yörüngeye fırlattı!
GİRİŞ 16.07.2023 11:36 GÜNCELLEME 16.07.2023 11:36

SpaceX Falcon 9 roketi 54 Starlink uydusundan oluşan yeni bir filoyu yörüngeye taşıdı ve Cumartesi günü geç saatlerde Atlantik Okyanusu'ndaki bir platforma iniş yaparak roketin 16. uçuşunu gerçekleştirmesini sağladı.

Elon Musk, Astronomi uzmanlarını çileden çıkardı!Elon Musk, Astronomi uzmanlarını çileden çıkardı!

FIRLATMA SORUNSUZ GERÇEKLEŞTİ

SpaceX'in Starlink internet uydularından 54 tanesini taşıyan Falcon 9 roketi 15 Temmuz Cumartesi günü Florida'daki Cape Canaveral Uzay Kuvvetleri İstasyonu'ndan yörüngeye doğru yükselirken gece geç saatlerde gökyüzünü aydınlattı. Kalkış EDT ile 11:50'de (16 Temmuz 0350 GMT) gerçekleşti.

SpaceX bileşen mühendisi Zachary Luppen canlı yayında yaptığı açıklamada, SpaceX'in Cuma günü erken saatlerde gerçekleştirdiği ve roketin dokuz birinci kademe motorundaki yüksek sıvı oksijen seviyeleri nedeniyle son anda iptal etmek zorunda kaldığı fırlatma girişiminin ardından, sorunsuz SpaceX fırlatmasının bir gün gecikmeyle gerçekleştiğini söyledi.

SPACEX'İN TOPLAMDA 247. GÖREVİ

Falcon 9'un ilk kademesi, SpaceX insansız hava aracıyla fırlatıldıktan yaklaşık 8,5 dakika sonra dikey bir iniş için Dünya'ya geri döndü.

SpaceX görev açıklamasına göre bu, bu güçlendirici için 16. fırlatma ve iniş oldu. Bu, geçtiğimiz Pazar günü (9 Temmuz) başka bir Starlink görevini uçuran farklı bir Falcon 9 ilk aşaması tarafından kırılan rekoru egale ediyor. Luppen, inişin aynı zamanda SpaceX'in 207. yörünge roketi inişi ve toplamda 247. görevi olduğunu söyledi.

KAYNAK: HABER7
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Milyarderlerin en fazla bulundu şehirler! İlk 10'da dikkat çeken ayrıntı..
Boykotların hedefindeki Starbucks’tan yeni Türkiye kararı