Samsung renk görme bozukluğu olan kullanıcılara özel ‘S!eeColors Modu’nu sunuyor!

Samsung 2023 model TV ve monitör serisinde yer alan TÜV Rheinland'dan Renk Görme Erişilebilirliği sertifikasına sahip olan SeeColors Modu, renk görme bozukluğuna sahip izleyiciler için ekranın renk özelliklerini yeniden düzenliyor.

Samsung renk görme bozukluğu olan kullanıcılara özel ‘S!eeColors Modu’nu sunuyor!
Samsung renk görme bozukluğu olan kullanıcılara özel ‘S!eeColors Modu’nu sunuyor!
GİRİŞ 18.07.2023 16:02 GÜNCELLEME 18.07.2023 16:02
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Samsung Electronics, 2023 model TV ve monitör serisine  SeeColors modunu ekledi. Yeni erişilebilirlik özelliği, renk görme bozukluğunun  derecesine ve türüne göre farklı renk ayarları yapmaya imkan tanıyan gelişmiş bir seyir deneyimi sunuyor.

SeeColors moduyla, kullanıcıların kendilerine içlerinden en uygun olanı seçebileceği dokuz görüntü ön ayarı sunuluyor. Bu özellik, izleyicilerin renk görme bozukluğu derecesine veya türüne bağlı olarak ekrandaki renkleri kolayca ayırt edebilmesini sağlayan kırmızı, yeşil ve mavi renk seviyelerini ayarlıyor.

TV VE MONİTÖRLERİN ERİŞEBİLİRLİK MENÜLERİNE ENTEGRE EDİLDİ

Renk görme bozukluğuna sahip izleyicilerin, ekrandaki görüntüleri olması gerektiği gibi görerek içeriklerin keyfini çıkarmasına yardımcı olan SeeColors özelliği, ilk kez 2017'de bir uygulama olarak kullanıma sunulmuştu.

Artık bu özellik, TV ve monitörlerin erişilebilirlik menülerine entegre edildi ve kullanımı daha kolay hale getirildi. 2023 model ürün satın almış olan tüketicilerin cihazlarındaki erişilebilirlik menüsüne SeeColors özelliği eklemesi için yeni bir yazılım güncellemesi yayınlanacak.

Samsung, renk görme bozukluğu olanların Samsung ekranlarında izlediği içeriklerden daha fazla keyif almasını sağlayan SeeColors modu için TÜV Rheinland'dan  ‘Color Vision Accessibility/Renk Görme Erişilebilirliği’ sertifikası aldı. Bu yetkinlik, Samsung'un ‘Screens Everywhere, Screens for All /Her Yerde Herkes İçin Ekran’ vizyonu kapsamındaki erişilebilirlik taahhüdünün bir adımını oluşturuyor.

Samsung Electronics Görsel Ekran İş Birimi Başkan Yardımcısı Seokwoo Jason Yong, konuyla ilgili olarak, "Renk körlüğü ya da görme bozukluğu yaşayanlara yardımcı olmak için 2023 model TV ve monitör serimizde, SeeColors ve Relumino Modu da dahil olmak üzere, yeni erişilebilirlik özellikleri sunmaktan heyecan duyuyoruz.

‘Her Yerde Herkes İçin Ekran' vizyonu altında inovasyonlar yapmaya ve kapsayıcı teknolojileri tüketicilerimize sunmaya devam edeceğiz" dedi.

KAYNAK: HABER7
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR 1
  • tepki 9 ay önce Şikayet Et
    bir de diger marka gibi ayni nr yapmasa bunlar da gunceleme verse butun tv en az on yil sorun kalmaz belli zaman sonra cok program yotube calismaz yada iptv player sana ne benim ne kullandigim seyden bazi ulke yasak olsa bazi ulke yasak degil
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Süleymaniye'deki saldırı! Dışişleri Bakanlığı Türk vatandaşları için devreye girdi
Kuduz riskli temas sayısında korkunç rakamlar: Son 15 yılda 4 milyon kişiye yaklaştı!