Dünyanın ilk yapay zekalı CEO'su işe başladı: Dünyayı tamamen değiştirecek!

Kolombiya'da faaliyetlerini sürdüren, küresel bir şirket olan Dictador, "dünyanın ilk" yapay zekalı robot CEO'sunu işe aldı. Şirketin yönetim kurulunun yapmış olduğu açıklamada söz konusu robotun dünyayı tamamen değiştireceğine değindi.

Dünyanın ilk yapay zekalı CEO'su işe başladı: Dünyayı tamamen değiştirecek!
Dünyanın ilk yapay zekalı CEO'su işe başladı: Dünyayı tamamen değiştirecek!
GİRİŞ 31.07.2023 14:42 GÜNCELLEME 31.07.2023 14:52

Kolombiyalı premium rom markası Dictador, "dünyadaki ilk" yapay zekâ (AI) robotunu küresel bir şirketin CEO'su olarak işe aldığını duyurdu.

Yeni CEO, Mika adında, insan benzeri özelliklere sahip ve yapay zeka içeren bir kadın robot. Marka, bu hamlenin yeni teknolojiye olan tutkusunun altını çizdiğini ve sektörde "pozitif yıkım" sunduğunu söylüyor.

Mika'nın, 2015 yılında Hong Kong'daki Hanson Robotics tarafından geliştirilen kardeş prototipi Sophia'dan daha gelişmiş olduğu söyleniyor.

Mika, Dictador'un yönetim kurulu üyesi olacak ve Arthouse Spirits DAO projesinden ve iletişiminden sorumlu olacak.

"BU ROBOT DÜNYAYI TAMAMEN DEĞİŞTİRECEK"

Dictador Avrupa Başkanı Marek Szoldrowski şunları söyledi: "Dictador'un yönetim kurulu kararı devrimci ve aynı zamanda cesur bir karardır. Bir şirket yapısı içinde yapay zekaya sahip bu ilk insan benzeri robot, bildiğimiz dünyayı sonsuza dek değiştirecek."

Lüks marka danışmanı Équité'nin CEO'su Daniel Langer ise şunları ekledi: "Beni en çok etkileyen şey, Dictador'un geleceği etkileme vizyonunun hayal gücü ve değer yaratma konusunda sınır tanımıyor olması."

Şöyle devam etti: "Metaverse, NFT'ler ve Arthouse Spirits DAO ile ilgili etkileyici ve ilham verici çabaların ardından, yeni girişim geleceğe doğru ilerleyişin altını çiziyor: dünyanın yapay zeka destekli bir robot olan ilk CEO'su.

Böyle bir fikrin altından ancak asi ruhlu insanlar kalkabilir ve dijital olarak yerli, genç ve trendleri belirleyen yeni nesil lüks müşterilere ilham verebilir."

ŞİRKETİN CEO İLE İLGİLİ TANITIM YAZISI ŞU ŞEKİLDE

"Mika, 2015 yılında Hong Kong'da Hanson Robotics Ltd. tarafından 'aktive edilen' kız kardeşi Sophia prototipinin dişi ve daha gelişmiş bir versiyonudur. İlk CEO kadın robot, Dictador adına Arthouse Spirits DAO projesinden ve DAO topluluğuyla iletişimden sorumlu bir yönetim kurulu üyesi olacak. Dünyanın ilk yapay zekalı CEO robotu ile 30 Ağustos'ta bir sözleşme imzalandı ve 1 Eylül 2022'de Dictador'daki resmi kariyerine başlayacak."

KAYNAK: HABER7
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Süper Lig'e yükselen 2. takım belli oldu!
Bakan Tekin: Soru hazırlama havuzunun yarısı öğretmenlerimizden seçilsin istedik