Çin'den çocuklara internet yasağı!

Çin, reşit olmayan çocukların uygulama kullanımına ilişkin sınırları sıkılaştırmak için taslak yönergeler yayınladı. Buna göre yetişkin olmayan çocuklar gece saat 10:00'dan sabah saat 06:00'ya kadar mobil cihazlardan internete erişemeyecek.

GİRİŞ 02.08.2023 09:33 GÜNCELLEME 02.08.2023 10:01
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Çin'in siber alan düzenleyicisi Çarşamba günü yaptığı açıklamada, reşit olmayanlar tarafından uygulamaların, akıllı algoritmaların ve uygulama mağazalarının kullanımına ilişkin sınırları güçlendirmek için kılavuzlar hazırladığını söyledi.

Düzenleyici kurum, kılavuz ilkeler hakkında kamuoyunun geri bildirimi için 2 Eylül'de son tarih belirledi.

YASAK GECE SAAT 22:00'DEN SABAH 06:00'YA KADAR UYGULANACAK

Çin Siber Uzay İdaresi tarafından yayınlanan düzenlemeler, çevrimiçi bağımlılıkla ilgili endişeler artarken, dünyada internet kullanımına getirilen en sert kısıtlamalardan bazılarını temsil ediyor.

Kurum, web sitesinde yayınladığı kural taslağında, diğer hususların yanı sıra, "yetişkin olmayan" çocukların akşam 22:00 ile sabah 06:00 saatleri arasında mobil cihazlardan internete erişmelerine izin verilmeyeceğini belirtti. Diğer kısıtlamalar arasında 16-18 yaş arası çocuklar için en fazla iki saatlik mobil kullanım yer alıyor.

Kamuoyundan geri bildirim isteyen ve değişebilecek olan düzenleme hakkında ajanslara yapılan açıklamada, "Küçüklerin korunmasını güçlendirmek için, geçtiğimiz yıllarda CAC (Çin Siber Uzay İdaresi) gençler için bir internet modeli oluşturmaya devam etti, erişimini genişletti, işlevlerini geliştirdi ve yaşa uygun içeriği zenginleştirdi. Gençlerin internet bağımlılığını azaltmada ve istenmeyen bilgilerin etkisini engellemede olumlu bir etki oluşturdular." denildi.

KAYNAK: HABER7
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR 2
  • Fırat 8 ay önce Şikayet Et
    Helal olsun Çin devletine.
    Cevapla
  • VatandaŞ 8 ay önce Şikayet Et
    İyi bir başlangıç
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İYİ Parti'de seçim günü: Akşener veda konuşmasını yaptı
Ünlü maden suyunda bakteri tespit edildi! 2 milyon şişe imha edildi