Rusya'dan Microsoft'a saldırı: 40'tan fazla kuruluş etkilendi!

Microsoft, onlarca Teams kimlik avı saldırısının arkasında Rusya bağlantılı bilgisayar korsanlarının olduğunu açıkladı. Saldırının Mayıs ayının sonlarından bu yana "40'tan az sayıda benzersiz küresel kuruluşu" etkilediği belirtildi.

GİRİŞ 03.08.2023 10:17 GÜNCELLEME 03.08.2023 11:20

Microsoft araştırmacıları Çarşamba günü yaptıkları açıklamada, Rus hükümeti ile bağlantılı bir bilgisayar korsanlığı grubunun, kullanıcıları teknik destekten geliyormuş gibi davranarak Microsoft Teams sohbetlerine dahil ederek oturum açma kimlik bilgilerini çalmaya yönelik bir kampanya ile düzinelerce küresel kuruluşu hedef aldığını söyledi.

Microsoft araştırmacıları bir blogda yaptıkları açıklamada, bu "yüksek hedefli" sosyal mühendislik saldırılarının Mayıs ayının sonlarından bu yana "40'tan az sayıda benzersiz küresel kuruluşu" etkilediğini ve şirketin soruşturma yürüttüğünü belirtti.

WASHİNGTON RUS BÜYÜKELÇİLİĞİ YORUM YAPMADI

Araştırmacılar, bilgisayar korsanlarının teknik destek gibi görünen alan adları ve hesaplar oluşturduklarını ve Teams kullanıcılarıyla sohbet ederek çok faktörlü kimlik doğrulama (MFA) istemlerini onaylamalarını sağlamaya çalıştıklarını söyledi.

Fotoğraf: AP | j. Scott

Reuters'in aktardığı bilgilere göre, olayın ardından Washington'daki Rus Büyükelçiliği'nden cevap gelmediği belirtildi.

Teams, şirketin Ocak ayı mali açıklamasına göre 280 milyondan fazla aktif kullanıcısı olan Microsoft'un tescilli iş iletişim platformudur.

Araştırmacılar, sektörde Midnight Blizzard veya APT29 olarak bilinen bu faaliyetin arkasındaki hack grubunun Rusya merkezli olduğunu ve İngiltere ve ABD hükümetlerinin bu grubu ülkenin dış istihbarat servisiyle ilişkilendirdiğini söyledi.

Araştırmacılar, "Bu son saldırı, geçmişteki faaliyetlerle birleştiğinde, Midnight Blizzard'ın hem yeni hem de yaygın teknikleri kullanarak hedeflerini gerçekleştirmeye devam ettiğini gösteriyor" diye yazdı.

ABD VE AVRUPA RUS HACKERLARIN HEDEFİNDE

Midnight Blizzard'ın özellikle ABD ve Avrupa'da 2018'e kadar bu tür kuruluşları hedef aldığının bilindiğini de eklediler.

Microsoft blogunda yer alan ayrıntılara göre, bilgisayar korsanları küçük işletmelere ait halihazırda ele geçirilmiş Microsoft 365 hesaplarını kullanarak teknik destek kuruluşu gibi görünen ve içinde "microsoft" kelimesi geçen yeni alan adları oluşturdu.

Araştırmacılar, bu alan adlarına bağlı hesapların daha sonra Teams aracılığıyla insanları yemlemek için kimlik avı mesajları gönderdiğini söyledi.

KAYNAK: HABER7
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Türkiye'ye karşı ne yapacaklarını şaşırdılar: Erivan ve Atina’ya silah tedariği!
Milyarderlerin en fazla bulundu şehirler! İlk 10'da dikkat çeken ayrıntı..