Elon Musk ses ikiziyle karşılaştı: 'X'te bir sonraki seviye!'

Elon Musk, katıldığı bir Space oturumunda sesi tıpkı kendisininkine benzeyen bir adamla konuşmasının ardından şaşkınlığını "X'te bir sonraki seviye" diyerek belirtti.

Elon Musk ses ikiziyle karşılaştı: 'X'te bir sonraki seviye!'
Elon Musk ses ikiziyle karşılaştı: 'X'te bir sonraki seviye!'
GİRİŞ 03.08.2023 15:20 GÜNCELLEME 03.08.2023 15:20
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Elon Musk, geçtiğimiz günlerde X (Twitter) üzerinde Space oturumunda tıpkı kendi sesine benzeyen biriyle konuştuktan sonra şok yaşamıştı.

Teknoloji milyarderi, geçen yıl satın aldığı ve eskiden Twitter olarak bilinen X şirketiyle ilgili bir Spaces etkinliğine katıldı. Tartışmada ayrıca sesi ve gülüşü Musk'ınkine oldukça benzeyen Adrian Dittmann da yer aldı.

'X'TE BİR SONRAKİ SEVİYE' 

Musk karşılaşmanın ardından X'te "Bu bir sonraki seviyeydi" diye yazdı.

Sekiz dakika süren etkileşim sırasında X sahibi sık sık Bay Dittmann'ın gerçek bir kişi mi yoksa yapay zeka ses klonu mu olduğunu sorguladı.

Dittmann, "Şu anda kelimenin tam anlamıyla aklım kulaklarımda eriyor," dedi.

"BENİMLE TAMAMEN AYNI SESE SAHİP 100 KLONUM OLACAK"

Musk Dittmann'ın yorumuna karşılık "Bir noktada benimle tamamen aynı sese sahip 100 tane yapay zeka klonum olacak." diyerek cevap verdi. Bu süre zarfında Elon Musk karşı tarafın yapay zeka kullandığını düşündü.

Dittmann kendisinin bir yapay zeka olmadığını söyleyerek karşılık verdi ve ekledi: "Sesim her zaman ironik bir şekilde böyle çıkıyor. Bu benim doğal halim."

ARKADAŞLARI ONUN "ELON MUSK" SESİNİ DOĞRULADI

X Spaces'ın bir başka üyesi Borovik.eth ise Bay Dittmann'ı savunarak şunları paylaştı "Adrian gerçekten bir taklitçi değil. O sadece sesi tıpkı kendisi gibi çıkan bir adam. Son birkaç aydır onunla birlikte pek çok mekanda bulundum."

Dittmann, insan olduğunu kanıtlamak için mikrofonuna ısırma sesi çıkardı. "Et kanatlarımın sesini duyabilirsiniz," dediğinde Bay Musk kahkaha atarak cevap verdi.

Dittmann, "Elon şu anda ölüyor, bu harika," dedi.

Spaces etkinliğinin bir başka üyesi şöyle dedi: "Gerçek olan mı konuşuyor yoksa..."

Musk, çok fazla ortak noktaları olmamasına rağmen Bay Dittmann'ı geçmişi hakkında sorguladı. Musk Kanada'ya taşınmadan önce Güney Afrika'da büyümüş ve sonunda Amerika Birleşik Devletleri'ne yerleşmiştir; oysa ses ikizi ise Okyanusya'da bir yere taşınmadan önce Cebelitarık ve Fas'ta büyüdüğünü iddia etti. Kullanıcının tam konumu ise gizlilik nedeniyle açıklanmadı.

KAYNAK: HABER7
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR 1
  • intizalim 8 ay önce Şikayet Et
    küreselci iblisler koca kafirler
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Fatih Altaylı’dan 1 Mayıs'taki provokasyona tepki çeken yorum!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Batı'ya rest: Hepsi örtbas ediliyor!