Kişisel verilerin ihlalleri nedeniyle Telegram'a engel getirildi!

Irak, kişisel veri ihlallerini gerekçe göstererek Telegram uygulamasını engellediğini duyurdu.

Kişisel verilerin ihlalleri nedeniyle Telegram'a engel getirildi!
Kişisel verilerin ihlalleri nedeniyle Telegram'a engel getirildi!
GİRİŞ 07.08.2023 14:51 GÜNCELLEME 07.08.2023 14:51

Irak Telekomünikasyon Bakanlığı, Telegram mesajlaşma uygulamasını ulusal güvenlik kaygıları nedeniyle ve uygulamanın yanlış kullandığını söylediği kullanıcıların kişisel verilerinin bütünlüğünü korumak amacıyla engellediğini açıkladı.

Uygulama Irak'ta mesajlaşmanın yanı sıra haber kaynağı ve içerik paylaşımı için de yaygın olarak kullanılıyor.

IRAK KİŞİSEL VERİLERİ SIZDIRAN PLATFORMLARIN KAPATILMASINI İSTİYOR

Bazı kanallar Iraklıların isimleri, adresleri ve aile bağları da dahil olmak üzere büyük miktarda kişisel veri içermektedir.

Bakanlık yaptığı açıklamada, uygulamadan "resmi devlet kurumlarının verilerini ve vatandaşların kişisel verilerini sızdıran platformları" kapatmasını istediğini ancak şirketin bu taleplerin hiçbirine yanıt vermediğini ve etkileşimde bulunmadığını söyledi.

Açıklamada, "İletişim Bakanlığı, devletin ve kurumlarının güvenliğine halel getirmeksizin vatandaşların ifade ve iletişim özgürlüğü haklarına saygı duyduğunu teyit eder" denildi.

KAYNAK: HABER7
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Eda Nur'un cemevindeki cenazesine CHP'den katılım olmadı! İBB kan parası mı teklif etti?
O ülkelerdeki PKK'lı sayıları Kandil'i geçti! İşte rakamlar