Uzaktan çalışma devri resmen bitti: Zoom çalışanlarının ofise dönmesini istiyor!

Covid-19 dönemiyle birlikte hemen hemen herkesin kullandığı Zoom, çalışanlarına ofise dönmelerini söyledi. Buna göre ofise 50 mil uzaklıkta yaşayanlar artık haftada en az iki gün şirkette çalışacak.

Uzaktan çalışma devri resmen bitti: Zoom çalışanlarının ofise dönmesini istiyor!
Uzaktan çalışma devri resmen bitti: Zoom çalışanlarının ofise dönmesini istiyor!
GİRİŞ 07.08.2023 16:14 GÜNCELLEME 07.08.2023 16:14

Uzaktan çalışmanın başlıca destekçilerinden ve faydalanıcılarından biri olan Zoom, çalışanlarından ofise geri dönmelerini istedi. Şirket, bir Zoom ofisine 50 mil mesafede yaşayanların artık haftada en az iki gün orada çalışması gerektiğini doğruladı.

Bir sözcü yaptığı açıklamada, "Yapılandırılmış bir hibrit yaklaşımın, yani bir ofisin yakınında yaşayan çalışanların ekipleriyle etkileşimde bulunmak için haftada iki gün yerinde olmaları gerektiği, Zoom için en etkili olduğuna inanıyoruz. Şirket olarak kendi teknolojilerimizi kullanmak, yenilik yapmaya devam etmek ve küresel müşterilerimizi desteklemek için daha iyi bir konumdayız." dedi.

Birçok şirket bu yıl ofis çalışmasını zorunlu kılmaya başladı, ancak Zoom'un fikir değiştirmesi, teknolojisinin uzaktan çalışmada oynadığı rol göz önüne alındığında şaşırtıcı. Şirketin video konferans hizmeti pandemi sırasında o kadar yaygınlaştı ki, kurumsal adı iş arkadaşlarıyla çevrimiçi bağlantı kurmak için görüntülü sohbet başlatma eylemini tanımlayan bir fiil haline geldi. 

COVİD-19 DÖNEMİNDE HİSSELERİ BÜYÜK BİR YÜKSELİŞE GEÇMİŞTİ

COVID-19'un milyonlarca işçiyi evde mahsur bırakması ve satışların artmasıyla Zoom hisseleri 2020'de en az altı kat yükseldi. Ancak 2021 yılına gelindiğinde gelir artışı yavaşladı ve hisse senedi düştü.

Şirket o tarihten bu yana piyasa değerinden en az 100 milyar dolar kaybetti. Bu yıl, giderek daha fazla işletmenin personelini ofise geri göndermesi ve Zoom'un video konferans hizmetine daha az ihtiyaç duyulması nedeniyle hisse senedi durgunlaştı. 

Reuters'in aktardığı habere göre, Zoom'un pazarlama materyalleri hala esnek çalışmanın neredeyse parasal tazminat kadar önemli olduğunu öne sürüyor. Zoom tarafından yaptırılan bir ankette, çalışanların %43'ü esnek çalışmanın bir avantaj değil, temel bir beklenti olduğuna inandıklarını ve %70'i daha esnek bir çalışma ortamı için mevcut işlerinden ayrılmayı düşünebileceklerini söyledi. 

Geçen yıl Zoom, işgücünün %2'sinden daha azının bir ofisten çalışacağını söylemişti. 

Sözcü, "Çalışanlarımızın ve dağınık ekiplerimizin bağlantıda kalmasını ve verimli çalışmasını sağlamak için Zoom platformunun tamamından yararlanmaya devam edeceğiz" dedi.

KAYNAK: HABER7
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Araç sahipleri dikkat! EPDK'dan benzin ve motorin fiyatı kararı! 15 Mayıs'ta başlıyor
Türk Hava Kuvvetleri'nin geleceği: KAAN, HÜRJET, GÖKBEY ve HÜRKÜŞ