Google'da gizli mod skandalı! Takip edilmiş olabilirsiniz!

Kaliforniyalı bir yargıç, kullanıcılar "Gizli moda" geçtikten sonra bile internet faaliyetlerini takip etmesiyle ilgili bir davada Google'ın özet karar talebini reddederek 5 milyar dolar talep etti!

Google'da gizli mod skandalı! Takip edilmiş olabilirsiniz!
Google'da gizli mod skandalı! Takip edilmiş olabilirsiniz!
GİRİŞ 08.08.2023 14:58 GÜNCELLEME 08.08.2023 15:01
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Pazartesi günü Kaliforniyalı bir yargıç, Google'ın milyonlarca kişinin gizliliğini yasadışı olarak ihlal ettiğini iddia eden kullanıcılar tarafından açılan bir davada Google'ın özet karar talebini reddetti.

Google'a dava açan kişiler bunun, Google'ın çerezlerinin, analizlerinin ve uygulamalardaki araçlarının, kullanıcılar Chrome'un Gizli modunu ya da Safari'nin belirli bir gizlilik seviyesi bekleyen özel tarama gibi diğer benzer özelliklerini etkinleştirdikten sonra bile internette gezinme faaliyetlerini izlemeye devam etmesi nedeniyle gerçekleştiğini söylüyor.

KULLANICILARIN GİZLİ MIODDAKİ VERİLERİNİ KULLANMIŞ OLABİLİR

Yargıç Yvonne Gonzalez-Rogers, Chrome gizlilik bildirimi, Gizlilik Politikası, Gizli Açılış Ekranı ve Özel Olarak Ara ve Göz At Yardım sayfasında gizli modun depolanan bilgileri nasıl sınırladığına veya kişilerin paylaştıkları bilgileri nasıl kontrol edebileceklerine ilişkin ifadelere işaret ederek,

"Bir bütün olarak ele alındığında, bu yazıların Google'ın kullanıcıların özel olarak gezinirken verilerini toplamayacağına dair uygulanabilir bir vaat oluşturup oluşturmadığı konusunda tartışılabilir bir sorun var" diye yazdı.

GOOGLE İDDİALARI REDDETTİ

Karara cevaben Google sözcüsü José Castañeda The Verge'e aşağıdaki açıklamayı yaptı:

"Bu iddiaları şiddetle reddediyoruz ve bunlara karşı kendimizi güçlü bir şekilde savunacağız.

Chrome'daki gizli mod, etkinlikleriniz tarayıcınıza veya cihazınıza kaydedilmeden internette gezinme seçeneği sunar. Her yeni gizli sekme açtığınızda açıkça belirttiğimiz gibi, web siteleri oturumunuz sırasında tarama faaliyetleriniz hakkında bilgi toplayabilir." dedi.

Dava 2020 yılında açılmıştı ve "en az" 5 milyar dolar tazminat talep ediyordu.

KAYNAK: HABER7
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR 2
  • temel 8 ay önce Şikayet Et
    zaten benzeri sey baska okuyucu da var dikkat ettin mi kayit yapmaz su bu diyor alt taraf da ise girilen yerler kayit altinda diye uyari var hic bir seu gizli degil sadece gøz boyama nr tek sey girdigin sayfa sistem de kayip olmasa o girilen yerler usa israil de nerde ise orda ana sistem kayit olur zamani geldimi sana karsi kullanirlar kisaca digital hic bir sey gizli degil
    Cevapla
  • elestiri 8 ay önce Şikayet Et
    bunu ne taparsaniz yapin engelleyemezsiniz adam yaptigi sistemi takip etmezmi
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İsrail ordusu Gazze’deki BM binasını bombaladı
Bakan Hakan Fidan'dan son dakika Gazze açıklaması: Bu son savaş olmayacak!