Finlandiya ve Norveç'ten Yandex'e yasak!

Finlandiya ve Norveç, Rus teknoloji şirketi Yandex'in Yango araç çağırma uygulaması kullanıcılarının kişisel verilerini Rusya'ya aktarmasını, Yandex'in Hollanda merkezli ortağı Ridetech International ile birlikte, resmi olarak yasakladı.

Finlandiya ve Norveç'ten  Yandex'e yasak!
Finlandiya ve Norveç'ten Yandex'e yasak!
GİRİŞ 09.08.2023 13:41 GÜNCELLEME 09.08.2023 13:41
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Finlandiya ve Norveç'in veri koruma ve düzenleme kurumlarından yapılan açıklamada, kişisel verilerin gizliliğine vurgu yapıldı.

Finlandiya'da bulunan düzenleyici kurumdan yapılan açıklamada, "Finlandiya otoritesi Rusya Federasyonu Federal Güvenlik Servisi'nin taksi operasyonlarında işlenen verileri alma hakkına sahip olacağı ve eylül başında Rusya'da yürürlüğe girecek bir yasal reformdan haberdar olmuştur." ifadesi kullanıldı.

Norveç Veri Koruma Kurumu da "Norveç'teki kişisel verilerin Yango'dan Rusya'ya aktarıldığı bilgisini aldık. Rus yetkililer Yango aracılığıyla Norveç vatandaşlarının hareketlerini potansiyel olarak izleyebilecekleri için gizlilik açısından ciddi bir risk söz konusudur." açıklaması yaptı.

Kurum Başkanı Tobias Judin, "Nereye ve ne zaman seyahat ettiğimiz özel hayatımız hakkında çok şey söyleyebilir. Örneğin, bu bilgiler toplumda önemli roller üstlenen kişileri izlemek, şantaj yapmak ya da itibarsızlaştırmak için kullanılabilir." değerlendirmesini yaptı.

YENİ YASAK YANGO KULLANICILARI İÇİN GEÇERLİ DEĞİL

Yango tarafından yapılan duyuruda ise Rusya'daki yasal düzenlemelerin Yango'nun uluslararası araç çağırma uygulamasıyla ilgili olmadığı belirtilerek, "Bu yasalar Rusya dışında yolculuk yapan ve uygulamayı kullanan Yango kullanıcıları için geçerli değildir. Bu durum 1 Eylül'den sonra da değişmeyecektir." ifadelerine yer verildi.

Finlandiya ve Norveç de dahil olmak üzere 14 ülkede faaliyet gösteren Yango araç çağırma hizmeti, genellikle "Rusya'nın Google'ı" olarak adlandırılan Yandex tarafından sunulan birçok hizmetten biri olarak dikkati çekiyor.

KAYNAK: AA | HABER7
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR 1
  • temel 8 ay önce Şikayet Et
    iyi de digeri ne olacak usa israile giden bilgiler
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Şike iddialarına tepki! Beşiktaş suç duyurusunda bulunacak
Kelime-i Tevhid bayrağı taşıyan gence saldırmıştı! O gencin ilk ifadesi ortaya çıktı