realme 5. yılın kutluyor

2018 yılında akıllı telefon sektörüne giren realme, beşinci yılında global pazarda 7’inci sıraya kadar yükseldi.

realme 5. yılın kutluyor
realme 5. yılın kutluyor
GİRİŞ 11.08.2023 13:12 GÜNCELLEME 11.08.2023 13:12

Akıllı telefon teknolojilerinin hızla yükselen markası realme, dünyada beşinci yılını kutluyor. 2018’de faaliyetlerine başlayan realme, beş yıl içinde yoğun rekabetin yaşandığı akıllı telefon sektöründe hızlı bir büyüme kaydetti. realme kurucusu ve CEO’su Sky Li, yayınladığı açık mektupta, bu başarının sırrını, sektörde geldikleri önemli konumu ve gelecek yıllardaki vizyonlarını paylaştı.

Mektubunda, markanın Kantar BrandZ En İyi 50 Çin Küresel Marka listesinde 29 sıra yükseldiğini söyleyen Li, kurulduktan sonraki iki yıl içerisinde üst üste dört çeyrek boyunca dünyanın en hızlı büyüyen akıllı telefon markası seçildiklerine (Counterpoint) dikkat çekti. 2020’nin üçüncü çeyreğinde 50 milyon dolar satış rakamına en hızlı ulaşan şirket (Counterpoint), bu başarıdan sadece bir yıl sonra yine bir ilke imza atarak bu rakamı 100 milyon dolara ulaştırdı (Strategy Analytics).

realme, sadece 3 yıl içerisinde dünya çapında 30 pazarda ilk beşe girerek dünyanın en genç ana akım akıllı telefon markası haline geldi. Bununla birlikte son 5 yılda, yeni teknolojileri daha erişilir sunup, farklı kanal ağına önem verme stratejileriyle büyümesini daha da hızlandırdı. Şirket, kurulduktan sonraki iki yıl içinde dört çeyrek üst üste dünyanın en hızlı büyüyen akıllı telefon markası seçildi (Counterpoint) ve küresel akıllı telefon pazarında 7. sırada yer aldı.

"Dare to Leap" (Hızla Yüksel) felsefesi, realme'yi başarıya taşıdı

Markanın yaş ortalaması 30 olan yönetici ekibinin tasarladığı “Dare to Leap’ (Hızla Yüksel) felsefesinin pazarda iyi karşılandığını söyleyen Li, “Günümüzde gençler daha cesur, daha girişken ve atılım yapmaktan çekinmiyor. Bu tespitten yola çıkarak hedef kitlemize “Hızla Yüksel” dedik ve sektördeki değişimlere de hızla uyum sağlayarak güçlü bir performans ve tasarıma sahip ürünler geliştirdik.  Bu sayede realme, sektördeki rakiplerinden "bir adım önde olmayı" başardı. Önümüzdeki beş yıllık dönemde de “Hızla Yüksel” felsefesine uygun olarak büyümeye devam edeceğiz. Rekabetçi bir sektörde faaliyet gösteriyoruz. Buna karşın son teknolojiye uygun ürün geliştirme becerimiz bize ileri taşıyacak” dedi.

Sky Li: Yeni zirvelere ulaşacağız

realme'nin hızlı büyümesi markayı farklı kılıyor. Endüstrinin artan zorluklarının büyümeyi daha da zorlaştırdığının bilen realme, ileriye doğru benzersiz yollar bulmak için hızla uyum sağlayacak ve zorluklardan asla kaçınmayacak bir yapıda. realme, geçen yıl uygulamaya koyduğu “uzun vadeli büyüme” yaklaşımının yanı sıra “Sadelik” Stratejisi ve “Pazar Geliştirme” Stratejisini global ürün gamını birleştirerek sürdürüyor.
Yıldönümü vesilesiyle konuşan Li, markanın kullanıcıları merkeze yerleştirerek ve altı ana alanda (Ekran, Görüntüleme, Oyun, Şarj, Yonga Seti ve İşçilik) araştırma ve geliştirme yatırımlarını artırarak başlangıçtaki misyonuna bağlı kalmaya devam edeceğini söyledi.

realme CEO’su Sky Li, mektubunda markanın ileriye dönük yollar bulmak için değişimlere ve zorluklara hızlı bir şekilde adapte olduğunun altını çizdi. Li, realme'nin geçmiş başarılarının yanı sıra zorluklarla mücadele deneyimlerinden ders çıkaracaklarını, bir sonraki hedefe ulaşmayı amaçlayacaklarını ve sürekli yükselmeye devam edeceklerini belirtti.

"Dare to Leap" ruhunu benimseyen realme, gelecek beş yıl zorlu geçecek olsa da beklentileri aşan ürünler yaratmaya devam edip bir sonraki hedefine daha da yaklaşmayı hedefleyecek.

 

Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Tayvan'dan son dakika Çin duyurusu! Savunma bölgesi ilan edildi: 22 askeri araç...
Bakan Işıkhan'dan asgari ücret açıklaması!