Microsoft'tan ABD'deki siber saldırılarda kritik görev!

Microsoft'un veri ihlalindeki rolü ABD siber soruşturmasının bir parçası olarak işleme alındı. Buna göre, ABD Ticaret Bakanı Gina Raimondo ve üst düzey Dışişleri Bakanlığı diplomatlarının iletişimini gözetlemek için kullanıldı.

Microsoft'tan ABD'deki siber saldırılarda kritik görev!
Microsoft'tan ABD'deki siber saldırılarda kritik görev!
GİRİŞ 12.08.2023 15:59 GÜNCELLEME 12.08.2023 15:59

Bir ABD siber güvenlik danışma paneli, Microsoft Corp'un (MSFT.O) şüpheli Çinli bilgisayar korsanları tarafından devlet dairelerinin e-posta sistemlerine yapılan son ihlaldeki rolünü de içerecek şekilde bulut bilişimdeki riskleri araştıracak.

Bloomberg News'in Perşembe günü bildirdiğine göre, konuyla ilgili bilgi sahibi kişilere dayandırılan haberde, Siber Güvenlik İnceleme Kurulu'nun (CSRB) kimlik ve kimlik doğrulama yönetimi de dahil olmak üzere bulut bilişim altyapısına yönelik risklere odaklanacağı ve ilgili tüm bulut hizmet sağlayıcılarını inceleyeceği belirtildi.

Rapor, Oregon Senatörü Ron Wyden'ın Temmuz ayında Federal Ticaret Komisyonu, Siber Güvenlik ve Altyapı Güvenliği Ajansı (CISA) ve Adalet Bakanlığı'ndan Microsoft'a karşı "harekete geçmelerini" istemesinin ardından geldi.

MİCROSOFT İNCELEME ALTINDA

Microsoft, Pekin adına faaliyet gösterdiği iddia edilen bilgisayar korsanlarının kriptografik anahtarlarından birini ele geçirdiği ve şirketin bulut e-posta platformuna kapsamlı erişim kazanmak için bir kodlama açığından yararlandığının ortaya çıkmasının ardından artan bir inceleme altında.

Bu erişim, ABD Ticaret Bakanı Gina Raimondo ve üst düzey Dışişleri Bakanlığı diplomatlarının iletişimini gözetlemek için kullanıldı.

ABD Temsilciler Meclisi Gözetim Komitesi geçtiğimiz hafta, Ticaret ve Dışişleri bakanlıklarının e-posta sistemlerinde yakın zamanda meydana gelen ihlallerde Çin'in parmağı olduğundan şüphelenilmesi üzerine bir soruşturma başlattığını açıkladı.

KAYNAK: HABER7
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Fide dağıtımında 5 bin kişi, kuyruk oluşturdu
Son Dakika... Erdoğan ile Özel görüşmesi sona erdi!