Ateş püskürtmüştü: Elon Musk rakiplerine ve haber sitelerine savaş açtı!

Elon Musk'ın sahibi olduğu X platformu, Reuters, NY Times ve sosyal medya rakiplerinin içeriklerine erişimi geciktirdiği belirtildi. Musk'ın geçtiğimiz Ekim ayında şirketleri hakkında haber yapan sitelere karşı ateş püskürtmüştü.

Ateş püskürtmüştü: Elon Musk rakiplerine ve haber sitelerine savaş açtı!
Ateş püskürtmüştü: Elon Musk rakiplerine ve haber sitelerine savaş açtı!
GİRİŞ 16.08.2023 09:58 GÜNCELLEME 16.08.2023 09:58

Eski adı Twitter olan sosyal medya şirketi X, Reuters ve New York Times web sitelerinin yanı sıra Bluesky, Facebook ve Instagram gibi rakiplerinin içeriklerine erişimi geciktirdi.

Washington Post'un Salı günü yaptığı testlere dayandırdığı habere göre, X'te etkilenen web sitelerinden birine giden bir bağlantıya tıklandığında web sayfasının yüklenmesi yaklaşık beş saniyelik bir gecikmeyle sonuçlanıyor. Reuters da yaptığı testlerde benzer bir gecikme gördü.

ELON MUSK HABER KURULUŞLARINA ATEŞ PÜSKÜRTMÜŞTÜ

Salı günü öğleden sonra geç saatlerde, X'in gecikmeyi ortadan kaldırdığı görüldü. Yorum için iletişime geçildiğinde X'in, gecikmenin kaldırıldığını doğruladığı ancak ayrıntı vermediği belirtildi.

Ekim ayında Twitter'ı satın alan milyarder Elon Musk, daha önce Tesla ve SpaceX'i de içeren şirketleri hakkında eleştirel haber yapan haber kuruluşlarına ve gazetecilere ateş püskürmüştü. Twitter daha önce de kullanıcıların rakip sosyal medya platformlarına link göndermelerini engellemişti.

New York Times sözcüsü, bağlantı gecikmesiyle ilgili olarak X'ten bir açıklama almadıklarını söyledi.

Sözcü Salı günü yaptığı açıklamada, "Bu süre ertelemesinin arkasındaki mantığı bilmemekle birlikte, herhangi bir haber kuruluşuna belirsiz nedenlerle uygulanan hedefli baskıdan endişe duyarız" dedi.

Bir Reuters sözcüsü ise şunları söyledi: "Washington Post'ta yer alan ve X'teki Reuters haberlerine bağlantıların açılmasında gecikme yaşandığına dair haberin farkındayız."

KAYNAK: HABER7
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İsrail'den Batı Şeria'da kanlı baskın! Evi buldozerle yıktı, şehitlerin naaşlarını çaldı
İstanbul'daki 1 Mayıs gösterilerinde polise saldıran 52 şüpheliye tutuklama talebi